Krajanom spet vaški dom

Jože Gabor Jože Gabor
08.07.2019 17:35

Prostore bo upravljala Krajevna skupnost Gorice pri Lendavi

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Krajani Lendavskih in Dolgovaških goric so pred štirimi leti ostali brez vaškega doma. Zdaj so dobili novega.
Jože Gabor

V Lendavskih goricah so namenu predali večnamenski objekt, katerega lastnica je Občina Lendava, ki je bila tudi investitorka, z njim pa bo upravljala Krajevna skupnost (KS) Gorice pri Lendavi.

Krajani Lendavskih in Dolgovaških goric so pred štirimi leti ostali brez vaškega doma. Zdaj so dobili novega.
Jože Gabor

Zaradi stolpa brez doma

Janez Magyar je spomnil, da so krajani Lendavskih in Dolgovaških goric pred štirimi leti ostali brez vaškega doma, ko so začeli gradnjo razglednega stolpa Vinarium. Vaški dom je stal na lokaciji, kjer je zdaj stolp. Že precej časa pa je samevala in propadala nekdanja vojaška karavla na parceli z lepim razgledom po vinogradniški pokrajini in nižini, zato so sklenili, da bodo nove prostore krajevne skupnosti uredili na tej lokaciji.

Otvoritveni trak sta prerezala predsednik KS Gorice pri Lendavi Ivan Denša in lendavski župan Janez Magyar.
Jože Gabor

Šele prva faza

Z novimi vaškimi prostori krajanov obeh naselij je zelo zadovoljen predsednik KS Gorice pri Lendavi Ivan Denša, ki je povedal, da bodo prostore zgradbe ob krajevni skupnosti uporabljala tudi društva iz Lendave in bližnjih krajev, med njimi čebelarsko in planinsko: "Za gradnjo razglednega stolpa Vinarium leta 2015 smo občini Lendava odstopili parcelo. Strinjali smo se tudi z rušenjem vaškega doma, ki so ga krajani zgradili s samoprispevkom in prostovoljnim delom. Od takrat je bila krajevna skupnost brez prostorov. Prva faza gradnje je uresničena, ob večnamenskem objektu pa so načrtovane še hiške s prostorom za kampiranje."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta