Novi direktor murskosoboške bolnišnice bo Daniel Grabar

Majda Horvat Majda Horvat
23.02.2021 18:40
Člani sveta Splošne bolnišnice Murska Sobota so na današnji seji za direktorja soglasno podprli sedanjega strokovnega direktorja Daniela Grabarja.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Daniel Grabar bo vodil bolnišnico, ko bo soglasje podala še vlada. 
Arhiv Sbms

Svet zavoda Splošne bolnišnice Murska Sobota je danes odločal o novem direktorju bolnišnice in soglasno potrdil Daniela Grabarja. Pred nastopom njegovega mandata mora z imenovanjem soglašati še vlada. Na razpis za mesto direktorja sta prispeli dve prijavi, oddala sta ju Grabar, zdajšnji strokovni direktor bolnišnice, in Satar Baghrizabehi, predstojnik očesnega oddelka v murskosoboški bolnišnici. Zdajšnjemu direktorju Bojanu Korošcu se mandat izteče konec aprila in se na razpis ni prijavil, ker odhaja v pokoj.

Predsednica sveta Suzana Šuklar je po seji povedala, da je člane sveta prepričala predvsem kandidatova vizija razvoja bolnišnice in tudi njegovo dosedanje delo kot strokovnega direktorja. Grabar pa je povedal, da trenutni čas zahteva veliko energije in zavzetosti, sploh pri vodenju bolnišnice. "Z delom, sploh v zadnjem času, smo dokazali, da znamo in zmoremo, da se želimo povezovati in še naprej biti bolnišnica, ki je ne samo tukaj in opravlja svoje delo, ampak je tudi zgled marsikomu drugemu. S skupnimi močmi želimo nadaljevati in intenzivirati delo ter biti kos vsem izzivom, ki so v teh časih pred nami," je dejal.

Vlada je konec januarja imenovala pet novih članov sveta: Suzano Šuklar, ki je postala njegova predsednica, Hermino Vrbanjšak, Mitjo Perša, Stanislava Sobočana in Mitjo Slavinca. Ker je slednji postal državni sekretar na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, je zaradi nezdružljivosti funkcij vlada na njegovo mesto 17. februarja imenovala Gyöngyi Kercsmar. Poleg petih predstavnikov države so v svetu javnega zdravstvenega zavoda še predstavnika zaposlenih Nataša Kreft in Marjan Žekš, predstavnica Zavoda za zdravstveno zavarovanje Tatjana Kolenc in predstavnik lokalne skupnosti Miran Forjanič

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta