Obrt in podjetništvo sta najbolj žilav del gospodarstva

Majda Horvat, Vestnik
10.09.2022 06:00

Območna obrtno-podjetniška zbornica (OOZ) Murska Sobota na srečanju obrtnikov podelila jubilejna priznanja

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Blaž Cvar, Milena Kous, Dušan Lulik in Ivan Mertük
Vanesa Jaušovec

Območna obrtno-podjetniška zbornica (OOZ) Murska Sobota je pripravila srečanje obrtnikov s podelitvijo jubilejnih priznanj za 10, 20, 25, 30, 35, 40 in 55 let dela v obrti. Vseh jubilantov, ki so se zbrali v grajski dvorani dvorca RIS Rakičan, je bilo 67, priznanje za častitljivih 55 let obrtništva pa je prejela Margit Grah, lastnica ženskega frizerskega salona v Rogašovcih. Obrtna zbornica Slovenije (OZS) je podelila še bronasta ključa in bronasti pečat za uspešno delo na področju obrti in podjetništva. Prejela sta ga Milena Kous, Dnevni bar iz Krašč, in Dušan Lulik, Avtoprevozništvo iz Strukovcev, pečat pa Ivan Mertük, direktor podjetja Mertük iz občine Bratonci.

Dogodka so se udeležili predsednik in direktor OZS Blaž Cvar in Danijel Lamperger, častni član zbornice Štefan Pavlinjek, župan občine Moravske Toplice Alojz Glavač, od koder je tokrat največ jubilantov, podžupan mestne občine Murska Sobota Zoran Hoblaj in drugi gostje. Zbrani so z minuto molka počastili spomin na preminulega predsednika OOZ Murska Sobota Vlada Mandiča, ki se je dvajset let posvečal delu v zbornici in si prizadeval za boljši položaj obrtnikov in podjetnikov. Verica Banfi, ki ga je nasledila, je poudarila, da so obrtniki in podjetniki zaskrbljeni zaradi draženja energentov in pomanjkanja kadra, člane pa tudi povabila, da se vključijo v evidentiranje za delo v zborničnih organih.

Blaž Cvar je predstavil prizadevanja OZS v pogovorih z vlado. To pozivajo, naj bo prihodnja shema za pomoč gospodarstvu zaradi draženja energentov izdatnejša in namenjena večjemu krogu upravičencev. Povedal je tudi, da po pogovorih z vladnimi predstavniki obvezno elektronsko evidentiranje delovnega časa verjetno ne bo uvedeno. Za nedopustno je označil tudi namero za obdavčitev normiranega dela, saj bi to vodilo k povečanemu delu na črno. Alojz Glavač je dejal, da so obrtniki in podjetniki najbolj žilav in prilagodljiv del slovenskega gospodarstva, dejavnost pa tesno povezana z življenjem posameznika in njegovo družino. V tem volilnem letu je obrtnike in podjetnike tudi pozval, naj so ne le glasni, ampak se tudi odločno zavzemajo za spremembo predpisov z namenom, da bodo lažje poslovali. Dogodek so obogatili še glasbeniki Elizabeth Adjei in Timotej Tivadar ter Ada Lovenjak. (mh, Vestnik)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta