Projekt za mlajše rodove elektronskih glasbenikov

Timotej Milanov Timotej Milanov
14.05.2019 18:23

Javnosti želijo sporočiti, da so kakovostne storitve na tem področju dostopne tudi v domačem lokalnem okolju

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Trick-C: "Pri izbiri in prepoznavanju pristnih talentov mi pomagajo tudi 25-letne izkušnje."
Nejc Hötzl

Pionirka slovenske elektronske glasbe Carmen Levovnik iz Ljutomera, bolj znana pod umetniškim imenom Trick-C, je skupaj s soprogom, producentom Dantejem Benamijem (Ante Drnasin) ustanovila novo pomursko založbo z imenom Electronica Futura, ki je nastala na temelju njunih dolgoletnih glasbenih izkušenj. Kot pojasnjuje, založba združuje različne žanre elektronske glasbe, od drum & bassa do tehna in hiphopa.

Trick-C: "Pri izbiri in prepoznavanju pristnih talentov mi pomagajo tudi 25-letne izkušnje."
Nejc Hötzl

Dostopnost orodij še ni kakovost

"Poznavanje področja produkcije, elementov ustvarjanja zvoka, pomena kakovosti zvoka za kakovosten končni izdelek, po katerem se pravi umetnik loči od povprečnosti, ter naš strokovni pristop sta dobra osnova in priložnost za prve korake in nadaljnji razvoj posameznikov. Ti se lahko tako posvetijo ustvarjanju in jim ob tem ni treba skrbeti za preostale podporne vsebine. Tako lahko v celoti izkoristijo svoj potencial, medtem ko za drugo delo in oblikovanje končnega izdelka poskrbimo mi."

Pustili so pečat

Na področju elektronske glasbe je po mnenju Trick-C danes še vedno razširjeno razmišljanje, pri katerem je v ospredju samo zaslužek. "Potrebno pa je delo na dolgi rok, s katerim se ustvari kontinuiteta, ki je pogoj za ohranjanje kakovosti. Brez tega se izkorišča le tisto, kar že obstaja, ni pa dodane vrednosti, brez katere ni sprememb. Pomembno je namreč generiranje novih pristopov in idej, s katerimi se mladi ustvarjalci lahko uveljavijo. Kakovosten razvoj elektronske glasbe ne pomeni samo organizacije partijev, ampak čim več priložnosti za vsestranski razvoj in prepoznavnost. Rezultati dela so vidni šele z dolgotrajnim delom in s pravilnim usmerjanjem znanja talentov, ki bodo nosilci elektronske glasbe prihodnosti. Te vsebine pa večini organizatorjev in mnogim lokalnim ustvarjalcem, ki delajo občasno, sploh niso pomembne."

Trick-C: "Pri izbiri in prepoznavanju pristnih talentov mi pomagajo tudi 25-letne izkušnje."
Osebni Arhiv
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta