Težave v tekstilnem podjetju Moda Mi&lan iz Gornjih Petrovcev: Delavci na plačilni dan ostali brez plač

Damjana Nemeš, Vestnik
20.04.2023 12:15

Direktor Milan Mörec je delavce na zboru obvestil, da bodo plače za marec dobili nakazane predvidoma najpozneje do konca tedna, saj da trenutno zanje ni sredstev

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Damjana Nemeš

Delavci v tekstilnem podjetju Moda Mi&lan iz Gornjih Petrovcev so se v torek, ko je bil načeloma plačilni dan, sestali z direktorjem Milanom Mörcem. Ta jih je na zboru obvestil, da bodo plače za marec dobili nakazane predvidoma najpozneje do konca tedna, saj da trenutno zanje ni sredstev. Plačilne liste so delavci na plačilni dan dobili.

Kot je zatrdil direktor Milan Mörec, bodo delavcem regres izplačali do konca junija oziroma še pred začetkom poletja. 
Boris Vugrinec

Našo informacijo, da nekaj več kot sto zaposlenih v omenjenem podjetju ni prejelo marčevske plače, je potrdila tudi Zdenka Bobovec, sekretarka Zveze svobodnih sindikatov Slovenije, območne organizacije Pomurje. "Če do konca tedna plač ne bo, je prav, da se v začetku prihodnjega tedna sestanem z izvršnim odborom sindikata podjetja, ki bo povedal, kako in kaj naprej. Tudi če plače bodo še ta teden, se bomo vseeno morali sestati po 1. maju, da vidimo, kako bo v prihodnje," je rekla Bobovčeva. Prav tako delavci še čakajo na preostanek regresa za letni dopust za leto 2022. Kot je zatrdil direktor Mörec, jim bodo regres izplačali do konca junija oziroma še pred začetkom poletja. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta