V Domu starejših v Ljutomeru ob dveh okuženih razmere še obvladljive

PLT
29.03.2020 11:49

Stanovalca s potrjeno okužbo s koronavirusom sta že ves konec tedna v izolaciji, ločena od ostalih, izolirani po sobah so vsi stanovalci, izhodov več ni. Zaščitne opreme imajo dovolj, preučujejo tudi možnost selitve na lokacijo izven doma.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dom starejših v Ljutomeru
Nataša Juhnov

V Domu starejših občanov v Ljutomeru sta dva stanovalca, okužena s koronavirusom, že cel konec tedna v izolaciji, odmaknjena od ostalih stanovalcev, izvajajo vse zaščitne ukrepe po napotkih epidemiološke službe NIJZ, je pojasnil direktor doma Tomislav Nemec. Dom s svojo osnovno enoto deluje v Ljutomeru, kjer živi 152 stanovalcev, in v bivalni enoti Stročja vas, kjer biva 24 ljudi in kjer okužb niso zaznali. Stanovalci v Ljutomeru so trenutno v izolaciji po sobah, izhodov ni. Okužena imata blažje simptome bolezni, pozorno pa spremljajo zdravstveno stanje in počutje vseh, pojasnjuje direktor. "Zaposleni se maksimalno trudijo, da ne bi prihajalo do nepotrebnih tveganj," poudarja direktor.
Zaenkrat ostalih niso testirali, bodo pa v prihodnjih dneh predvidoma odvzeli brise pri tistih, pri katerih se bo glede na stike in morebitne simptome izkazalo za potrebno. Zaščitne opreme imajo dovolj še za nekaj dni, takoj po ugotovljenih okužbah so bili v stiku s pristojnim ministrstvom, tako da bo vsa potrebna oprema zagotovljena tudi v prihodnje. Kadrovskih težav še nimajo, a bi se utegnile razmere v tem pogledu zaostriti, zato se za nadaljnjo pomoč pri negi že dogovarjajo z zdravstvenim domom. Že na jutrišnjem sestanku se bodo pogovarjali tudi o možnosti, da bi okužena povsem izolirali, ju torej namestili na drugo lokacijo izven doma, da bi tako zagotovili popolno izolacijo. Tako bi tudi glede na izkušnje v domovih z okužbami skušali najti obliko, ki bi dejansko lahko bolje zavarovala pred še več okužbami. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta