Za Pomurje poslanci različnih strank stopijo skupaj

Dejan Židan prevzema vodenje Kluba pomurskih poslancev. V ospredju kluba bodo tri naloge: vzhodna obvoznica Murska Sobota, vodovod sistema B in promocija turizma

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dejan Židan je odstopil kot predsednik SD. Vodil jo je šest let - le Borut Pahor je bil na tem mestu dlje časa.
Jure Zauneker

Dejan Židan je odstopil kot predsednik stranke Socialnih demokratov (SD). Vodil jo je šest let, kar je veliko, pravi, saj se običajno vodja menja na vsake dve, tri leta. Edino Borut Pahor je bil na tem mestu dlje časa. "Vodenje sem prevzel, ko je bila stranka v krizi, borila se je za obstanek in se soočala z vprašanjem, ali lahko pridemo v parlament. Danes pa je stranka SD stabilna, prav pa je, da v ospredje spet pridejo nova znanja," pravi pomurski poslanec, ki je v ponedeljek od Jožefa Horvata iz stranke Nova Slovenija (NSi) prevzel vodenje Kluba pomurskih poslancev.

Soboška obvoznica je posebno pomembna za povezavo Goričkega z avtocestnim križem.
Nataša Juhnov

Zdaj je izpuščeno

V vseslovenski motivacijski kampanji Zdaj je čas - Moja Slovenija, ki jo pripravlja Slovenska turistična organizacija (STO), so pri predstavitvi turističnih krajev in destinacij namreč izpustili Pomurje. "To je bila napačna poteza in sam sem podal poslansko pobudo na to temo ministru za gospodarstvo. Turizem ni samo slovenska priložnost, ampak je izjemnega pomena tudi za Pomurje, saj je ena od naših najpomembnejših razvojnih priložnost. Zato želimo, da se našo regijo kakor tudi ostale enakovredno obravnava. Naj se torej upošteva, kako pomemben za razvoj je ravno turizem," poudari vodja Kluba pomurskih poslancev.

Pomagaj si sam

Tudi pri zahvalnem preletu letal nad slovenskimi bolnišnicami dlje od Maribora niso leteli. "Spet se je pokazalo, da se moramo Pomurci bolje organizirati sami, kar bo tudi vodilo Kluba pomurskih poslancev. V tem času mi je, če lahko tako povem, naprej prišla misel o tem, kako je Ljubljana Prekmurje pred sto leti spregledala. Takrat so se morali tukajšnji ljudje sami organizirati in dokazati, kam spada Prekmurje. Zdaj je Ljubljana Pomurje znova spregledala. Naj nam je to dodatna spodbuda, da moramo sami več narediti, da moramo biti bolj glasni in bolj ponosni na to, kar smo in kar imamo."
Čeprav pomurski poslanci prihajajo z obeh političnih polov, tako Židan, ti vedno stopijo skupaj: "Eno so politične opcije, drugo je, ko gre za Pomurje. Ne glede na vse se med seboj dobro razumemo, spoštujemo, dobro sodelujemo in znamo stopiti skupaj, ko gre za Pomurje."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta