Zajc spet edini kandidat za vodenje Pomurskih lekarn

Sledi scenarij, ki ga javnost spremlja že četrto leto

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ivan Zajc
Natasa Juhnov

Predsednik razpisne komisije in predstavnik beltinske občine v svetu zavoda Pomurskih lekarn Igor Adžič nam je potrdil, da je na razpis za direktorja prišla samo ena prijava. Po pričakovanju se je že četrtič zapored prijavil Ivan Zajc, ki vodi lekarne kot vršilec dolžnosti.
Sedaj bo o njem odločal svet zavoda in ga po vsej verjetnosti podprl z veliko večino, saj ga podpirajo vse občine ustanoviteljice, razen Mestne občine Murska Sobota (MOMS). Vodstvo te Zajcu že več let očita neizvajanje javnih naročil pri nabavi zdravil. V skladu z določbami odloka o ustanovitvi javnega zavoda iz leta 1996 pa mora kandidat dobiti tudi soglasje MOMS, na katero so občine ustanoviteljice prenesle izvrševanje ustanoviteljskih pravic, ki se nanašajo na imenovanje direktorja. Potem ko Zajc v prejšnjih treh letih ni dobil soglasja MOMS, ga je svet zavoda za obdobje enega leta imenoval za vršilca dolžnosti direktorja. V MOMS medtem še vedno načrtujejo ustanovitev novega javnega zavoda, o čemer naj bi kmalu odločili tudi mestni svetniki.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta