Zakaj je župan Roman Leljak odpovedal Radensko poletje?

M. S., Vestnik, RR
03.08.2023 13:00

Napovedanih prireditev avgusta zaradi neurij ne bo oziroma so preložene prihodnje poletje, je napovedal župan Roman Leljak.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dogodki v okviru Radenskega poletja so zdaj prestavljeni na drugo leto. 
Niko Časar

Župan občine Radenci Roman Leljak je v sporočilu za javnost seznanil, da bodo napovedane prireditve v sklopu Radenskega poletja prestavili v leto 2024. Odločitev je bila sprejeta na podlagi slabih vremenskih napovedi, ki so, kot je zapisal, zastrašujoče tudi za avgust, o čemer je občane obveščal tudi prek facebooka. Dodal je, da se v občini zavedajo, da je potrebno reševati in odpravljati posledice neurij, ki občini niso prizanesle, zato so posledično sprejeli odločitev o preložitvi dogajanja v drugo leto. Dodatno je v zvezi z naravnimi katastrofami zapisal še, da so s sodelavci začeli iskati rešitev, kako pomagati občanom ob naravnih katastrofah. "Klic na 112 kot edina pomoč ne deluje. Številka je zaradi istočasno veliko klicev zasedena ali se nihče ne javi. Razmišljamo v smeri, da bi usposobili enoto civilne zaščite, opremili z vsemi potrebni sredstvi, materiali in vozili. Člani enote bi bili po aktiviranju za svoje delo plačani. Poveljnik civilne zaščite bi usmerjal prostovoljna gasilska društva. Prednost je, da bi enota civilne zaščite lahko bila aktivirane že pred neurjem in bi pripravila vse potrebno. Uredili bi tudi obveščanje občanov in preventivno svetovali ukrepe samozaščite," je zapisal.

Je pa sicer za ta konec tedna v Radencih napovedan 42. rekreativni kolesarski maraton Tri srca Radenci 2023. "Kolesarji vseh starosti bodo v nedeljo, 6. avgusta, uživali ob premagovanju zavojev in vzponov po čudoviti pokrajini," je zapisal organizator Športno društvo Tri srca, ki je tudi letos pripravil tri proge glede na dolžino in zahtevnost (28, 54 in 75 kilometrov). Start in cilj vseh bo pri Lovskem domu v Radencih ob 10. uri, predprijave so zaključene, sprejemajo pa tudi prijave na dan prireditve (med 7. in 9.45 uro).

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta