Ali veste, katere vitamine telo nujno potrebuje, kadar ste večino časa v zaprtih prostorih?

Vsebino omogoča Sitis Vsebino omogoča Sitis
07.05.2024 15:46

Vitamina D in B12 pripomoreta k boljšemu delovanju imunskega sistema, izboljšata splošno počutje in zagotovita dovolj energije za vsakodnevne obveznosti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv Naročnika

V tem tednu naš Denis ne bo kaj veliko spal, saj ga že pošteno zdeluje evrovizijska mrzlica. Ogledati si je treba vse vaje in generalke, se srečati z nastopajočimi iz vseh sodelujočih držav, opraviti mini intervjuje in seveda napisati in posneti prispevke za Večer. Ker pa je Denis fant v najboljših letih, si bo gotovo vzel čas tudi za znamenite evrovizijske zabave in druženje z drugimi novinarji in udeleženci tega enkratnega dogodka. In tako bo ostalo bolj malo časa za spanje, posledice pa se bodo pokazale v utrujenosti in slabši odpornosti.

Denisova prva pomoč v obliki BetterYou vitaminov.
Denis Bende Živčec

Denis mora torej poskrbeti, da ga neprespanost in oslabljen imunski sistem ne bosta ustavila ali celo položila v posteljo.

Vitamin D namreč uravnava delovanje imunskega sistema in prispeva k boljšemu počutju. Vitamin B12 pa pripomore k sproščanju energije, zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti ter tudi k delovanju imunskega sistema. B12 je izredno pomemben tudi za dobro delovanje možganov in živčevja, za spomin, koncentracijo …

Vitamin D telo sicer tvori samo, kadar smo z večjim delom nezaščitene kože izpostavljeni dovolj močnim, neposrednim sončnim žarkom. Toda na Švedskem bo Denis večino dneva preživel v zaprtih prostorih, tako kot tudi sicer velja za večino sodobnih zaposlenih ljudi, ki si ob delovnih obveznostih utrgamo premalo časa za sprehode in druge aktivnosti na prostem. Če že gremo ven, pa kožo običajno zaščitimo s kremami za sončenje, te pa ustavijo tudi tiste sončne žarke, ki prispevajo k tvorbi vitamina D.

Arhiv Naročnika

Glede na to, da leži Malmö zelo blizu severnega morja, prostoživeče severnomorske ribe pa veljajo za dober vir vitamina D, bi ga Denis morda lahko pridobil s hrano. Vendar je to praktično nemogoče, kajti če želimo zadostiti potrebam po vitaminu D, na primer 4000 IE dnevno, bi morala odrasla oseba vsak dan pojesti 10 kg tunine ali 2,5 kg divjega lososa. Tega ne zmore niti naš Denis, čeprav je sicer pravi gurman. Tudi vitamin B12 pridobivamo iz hrane živalskega izvora, toda kdo pa lahko sleherni dan pojé 100 g lososa ali dve jajci.

Na srečo je Denis v svoj evrovizijski kovček pospravil tudi prvo pomoč v obliki vitaminov, ki mu bodo pomagali premagovati utrujenost in poskrbeli za dobro kondicijo do vrnitve v Slovenijo. Za lažje jemanje je vzel s seboj vitamine BetterYou v pršilu, ki jih preprosto poprši pod jezik. BOOST B12 je pravi booster energije, ker vsebuje visok odmerek vitamina B12.

Če tudi vas daje spomladanska utrujenost, ker ste čez zimo izčrpali zaloge vitamina D iz telesa ali se zaradi stalnega hitenja ne prehranjujete uravnoteženo, poiščite v lekarnah ali specializiranih trgovinah ustrezno prehransko dopolnilo. Naj vas pomanjkanje vitaminov in mineralov ne vrže iz ravnotežja.

Arhiv Naročnika

Zakaj izbrati vitamine v pršilu BetterYou?

• izjemno hitra in učinkovita absorpcija,

• so zelo priročni in odličnega okusa,

• ne vsebujejo umetnih barvil, sladil in arom,

• so v okolju prijazni embalaži,

• imajo zobem prijazno sestavo,

• ne povzročajo napenjanja in krčev,

• imajo posebno pršilko, ki vsebino razprši na mikrokapljice za čim boljšo absorpcijo skozi ustno sluznico.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.