(FOTO in VIDEO) Dvodnevni ognjeni spektakel z Rammstein v Beogradu

J.K.
26.05.2024 18:07

Turnejo bodo v četrtek nadaljevali v Atenah, 17. in 18. julija bodo nastopili na stadionu v Celovcu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Selan

Nemška skupina Rammstein je v sklopu poletne turneje v petek in soboto nastopila v parku Ušće v Beogradu. V srbsko prestopnico je prišlo okoli 80 tovornjakov opreme, 1500 delavcev je ogromno odrsko konstrukcijo postavljajo več dni. Petkov koncert je bil razprodan, za sobotnega je na vhodu še bilo možno kupiti vstopnice. 

Skupno si je koncerta ogledalo okoli 120 tisoč ljudi iz cele Evrope. Veliko je bilo Slovencev. Nastanitvene kapacitete so bile zasedene praktično do zadnjega kotička. Nekateri so zaradi kaosa ostali brez vnaprej rezerviranih nastanitev. 

Igor Selan

Nemci so priredili dvourni spektakel z ogromno pirotehnike. Na koncert porabijo več kot 1200 litrov bencina. Igrali so vse svoje hite, balado Engel so izvedli na manjšem odru sredi parterja, do glavnega odra so se nato odpravili v napihljivih čolnih. Frontman Till Lindemann je publiko večkrat pozdravil v srbščini, v slovo pa rekel: "Hvala, Beograd!"

Ker je v petek v Beogradu deževalo, je bilo na koncertu blato, ki se je do sobotnega večera že posušilo. Turnejo bodo v četrtek nadaljevali v Atenah, 17. in 18. julija bodo nastopili na stadionu v Celovcu. 

Igor Selan
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta