(FOTO) Razkrila je, o čem si dopisujeta: Izjemno lepa hrvaška nogometašica je očarala Neymarja

D.Ži
27.10.2022 11:28

Ana Maria Marković meni, da svet ženskega nogometa ne ceni dovolj. Želi si, da bi moški nogometni zvezdniki svoje kolegice bolj podprli.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Uspešna hrvaška nogometašica Ana Maria Marković je zaslovela tako rekoč čez noč. V začetku leta ji je na Instagramu sledilo 70.000 sledilcev, do zdaj pa je ta številka narasla na milijon.

Ana Maria igra za švicarski klub Grasshoppers, pred kratkim pa je dala intervju za 20Minuten.

"Še vedno želim ostati v Švici. Nisem še pripravljena zapustiti države, tukaj sem zelo cenjena," je dejala in nato dodala: "Dobivam ponudbe iz angleške in nemške nogometne lige in najbolj me mika odhod v Anglijo."

Razkrila je tudi, da jo je opazil brazilski nogometaš Neymar. Kontaktiral jo je in všečkal njene fotografije. Pravi, da sta v stiku.

"Sem v stiku z nogometaši, navsezadnje opravljamo isto delo. Dopisujemo si, a le o nogometu. Neymar je izjemen nogometaš. Upam, da mi ga bo uspelo prepričati, da bo podprl ženski nogomet in da bo bo tudi izven igrišča kaj naredil za popularizacijo ženskega nogometa," je dejala.

Kritizirala je odnos do nogometašic na Hrvaškem in komentirala hrvaško reprezentanco.

"Ekipa je zelo močna, infrastruktura za ženske pa sploh ne obstaja. Obstaja primer, ki kaže razliko med moškim in ženskim nogometom. Na treningu smo morale nositi več let stara moška oblačila. Premalo je spoštovanja do žensk v nogometu. Imamo odlične igralke, kot sta Ivana Rudelić in Leonarda Balog," pravi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta