(FOTO) Znano je, zakaj je umrla Tatjana Patitz, ena največjih manekenskih zvezdnic v zgodovini

D.Ži
12.01.2023 10:19

Nikoli ni silila v prvo vrsto. Pustila je, da je svet odkril njene čare in se vanjo zaljubil. Ena od petih izvirnih supermodelov je izgubila bitko z boleznijo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Tatiana Patitz je umrla po težkem boju z rakom dojke, je za People potrdila njena agentka Corinne Nicolas. Svoj čas ena najbolj obleganih manekenk na svetu je umrla v starosti 57 let.

Profimedia

"Za seboj je pustila sina, sestro in starše. Vsi smo uničeni. Bila je sočutna, prijazna in velikodušna ter vneta zagovornica pravic živali. Eden glavnih ciljev, ki jih je podpirala, je bila ohranitev divjih konj," je dejala agentka ameriški reviji.

 
Profimedia

Bila je ena od petih "izvirnih supermodelov". Ob Naomi Campbell, Cindy Crawford, Christy Turlington in Lindi Evangelista je zaznamovala modno sceno devetdesetih, a tudi celotno zgodovino mode.

Profimedia

V Hamburgu rojena lepotica je bila najbolj znana po svojem delu z Vogueom, pa tudi po vlogi v videospotu Georga Michaela Freedom iz leta 1990, v katerem je nastopila s preostalo peterico slavnih supermodelov.

Profimedia

"Tatiana je bila vedno evropski simbol šika, kot kombinacija Romy Schneider in Monice Vitti. Bila je veliko manj opazna od svojih kolegic – bolj skrivnostna, bolj odrasla, bolj izmuzljiva – in to je imelo svojo privlačnost," se spominja Anna Wintour, legendarna urednica ameriške izdaje modne revije Vogue. 

Profimedia
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta