Paris Hilton: Starleta, ki je padla iz mode

Denis Živčec Denis Živčec
19.09.2020 04:36

Škandali, ekscesi, trapaste izjave, neumni resničnostni šovi, neposrečeni poskusi petja in neskončno pijančevanje vsem na očeh. Dedinja hotelirskega imperija Hilton je ob Kim Kardashian definirala, kako je videti starleta novega tisočletja, in postala ena najbolj znanih žensk, za katere se nikomur niti sanja ne, kaj v resnici sploh počnejo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Samo to je leta 2020 še manjkalo. Da se na naslovnice svetovnih tabloidov vrne svoj čas z naskokom najbolj vulgarna ženska na sceni. Dolgo je že nismo videli in težko je dojeti, da je res napočil čas, ko se ob omembi njenega imena počutimo malce retro. Krepko je padla iz mode, a se ji je zaradi svojih izjemno premožnih staršev nekako uspelo obdržati med svetovnim jet setom. Paris Hilton, ženska, ki jo poznamo skoraj tako dobro kot njen ginekolog. Tolikokrat je iz avta stopila brez spodnjic, da je prizor postal že nezanimiv. Škandali, ekscesi, trapaste izjave, neumni resničnostni šovi, neposrečeni poskusi petja in neskončno pijančevanje vsem na očeh. Dedinja hotelirskega imperija Hilton je ob Kim Kardashian definirala, kako je videti starleta novega tisočletja, in postala ena najbolj znanih žensk, za katere se nikomur niti sanjalo ni, kaj v resnici sploh počnejo.
Leta so tekla, generacija se je vmes zamenjala in njeno ime danes ni vsem tako znano, kot je bilo v milenijskih časih. Zdaj se je vrnila. Februarja bo dopolnila 40 let in ocenila je, da je pravi čas, da spregovori o mračnih straneh svoje nekdanje medijske razvpitosti. Minilo je že neverjetnih 17 let, odkar je v javnost pricurljal njen domači pornofilm, ki je v zgodovino šel kot eden najbolj dolgočasnih nasploh. Bil je sicer tudi eden najbolj iskanih, a so gledalci nato lahko opazovali, kako Paris med seksom brska po mobilnem telefonu. Svet se je zabaval, ona pa danes pravi, da je takrat zelo trpela.

Zlorabljena v internatu

V nedavnem intervjuju za Yahoo! Entertainment je iskreno spregovorila o tem, kako grobo so jo vsi obravnavali leta 2003, ko je po spletu krožil amaterski posnetek, poimenovan One Night in Paris. Ena noč v Paris. Prepričana je, da če bi se kaj takega zgodilo danes, ko je gibanje #MeToo javnost že nekoliko razsvetlilo, ji ne bi bilo treba prenašati takšnega psihičnega trpinčenja. Meni, da danes nobeni ženski ne bi bilo treba prestati tega, kar je morala ona.

Profimedia


O tem je govorila med promocijo svojega novega dokumentarnega filma na Youtube Originals, This Is Paris. "Kako so ravnali z mano, je bilo zelo kruto in boleče. Danes sem hvaležna, da se ženske bolj spoštuje in da z njimi ne ravnajo tako. Jaz nisem imela te sreče, a zdaj vsaj čutim neko spremembo," je dejala. Čeprav se je takrat zdelo, da objava filma zabava tudi njo in da ji škandal predvsem koristi pri pritegovanju pozornosti, danes pravi, da jo je vse skupaj močno prizadelo. Zaradi tega naj bi imela bistveno tršo kožo. Paris je nepozabno cenen film posnela leta 2001 s tedanjim fantom Rickom Salomonom, ko je bila stara 20 let. Po tem, ko je dve leti kasneje ves svet videl ta posnetek, je bila bojda povsem na tleh, a jo je celotna izkušnja naučila, kako bolje navigirati skozi javno življenje. "Zdaj se ne osredotočam več na negativnost, saj se mi zdi, da sem šla do pekla in nazaj. Kaj lahko ljudje sploh še rečejo o meni? Svoje sreče ne morem kovati na podlagi mnenja drugih ljudi, ki jih sploh ne poznam in ki očitno sami niso zadovoljni s svojim življenjem," pravi.


V novem dokumentarnem filmu, ki je premiero doživel 14. septembra, razkriva še nikoli videne podrobnosti iz svojega, sicer nasploh precej javnega življenja. V njem je med drugim prvič spregovorila tudi o "grozljivih zlorabah", ki naj bi jih bila doživljala v internatu, kamor sta jo poslala starša. Ni pa ta film edina intimna reč, nad katero je Paris izgubila nadzor. Leta 2018 smo brali o hekerki Bkhchadzhyanovi, ki naj bi bila zvezdnici ukradla intimne fotografije in to na prehodu iz leta 2015 v 2016. Nazorne intimne posnetke je imela Hiltonova spravljene na spletnem računu iCloud, do danes pa ni znano, kaj je hekerka z njimi storila. Je pa bogati dedinji povzročila tudi za 120.000 dolarjev škode. Iz dokumentov sodišča je bilo mogoče razbrati, da je hekerka najprej vdrla v elektronsko pošto Hiltonove, nato pa je podatke njene kreditne kartice zlorabila za novoletni najem najbolj razkošne sobe v hotelu Hollywood Roosevelt. Zgolj mesec dni pozneje je ponovno dostopala do dveh elektronskih računov Hiltonove, spremenila geslo in tako preprečila 37-letnici dostop do vsebine. Ob tem je menedžerju Paris Hilton Bkhchadzhyanova pisala še, naj ji na njen račun nakaže 80.000 dolarjev, kar je tudi storil. Nekje v tem obdobju je, tako je ugotovilo sodišče, ukradla tudi fotografije. Vdrla je tudi v račune Parisinega očeta ter v račune njene sestre in menedžerja.

V otroškem parku je plesala ob drogu

Leta 2017 si je Paris, brez katere nekoč ni minila niti ena omembe vredna newyorška zabava, v svojem domovanju omislila nočni klub. Poimenovala ga je po sebi - Club Paris. V svojem tvitu je zapisala: "Všeč mi je moj nočni klub, ki sem ga ustvarila v svoji hiši, #ClubParis." Okrasila ga je razkošno in malce kičasto. Črni lestenci, vzorčaste tapete, popolna oprema za ozvočenje in ogromno udobnih sedežev. Za dekoracijo je dodala veliko slik, na katerih je njen portret. Dedinja je svojo sliko dodala tudi na vzglavnike in jih razporedila po sedežih. Denar nikoli ni bil nekaj, o čemer bi prav veliko razmišljala. Leta 2015 je poljski gasilec našel njen dragoceni zaročni prstan, ki ga je mimogrede izgubila. Takrat 34-letna Hiltonova se je udeležila modne revije v poljskem mestu Lodzu. Zaročni prstan je izgubila med sedeži v luksuznem letališkem kombiju. Najditelj Mieczyslaw Cieslaczyk je prstan odnesel v letališki center za najdene stvari, ne da bi bil vedel, da prstan pripada ameriški zvezdnici. Po poročanju lokalnih poljskih medijev naj bi šlo za zlat zaročni prstan, vreden 90.000 evrov. Poljski zakon določa, da najditelj dobi nagrado v višini deset odstotkov vrednosti najdenega predmeta. Srečni najditelj prstana je medijem povedal, da je denar uporabil za razkošen dopust s svojo ženo.

Profimedia


Kako zelo je svoj čas tekmovala v tem, da bi pred fotografi naredila čim bolj nezaslišano stvar, priča zgodba iz leta 2012, ko je obiskala filmski festival v Cannesu. Filmi je v resnici niso zanimali, se je pa udeležila fotografiranja na vrtiljaku v središču mesta. Fotografirala jo je nova prijateljica Ellen von Unwerth, znana fotografinja nemškega rodu. Medtem ko so se drugi zabavali v bližnjem Cap D'Antibes, je Paris pozornost usmerila na sebe. Na vrtiljaku je sedela na konju in plesala na drogu nad njim. V nekem trenutku je Paris malce zaneslo, saj je začela konja uporabljati kot plesni drog. Kljub temu da je igralo bilo namenjeno otrokom, se je zabavala dalje in uživala v bliskavicah.


Njen rožnato-bleščeči svet se je pred skoraj natanko desetimi leti vsaj za hip ovil v resne barve. Kot je sama tresočih rok sporočila preko twitterja, se je v njeni bližini znašel moški, oborožen z nožem. Šlo je pa za moškega štiridesetih let, ki je ob šestih zjutraj poskušal - z za zdaj še neznanimi nameni - vlomiti v vilo, v kateri je v tistem trenutku bila Hiltonova, ki je tudi poklicala policijo. Kot je povedala sama, ji ni popolnoma jasno, kaj se je dogajalo, jo je pa prebudil hrup iz spodnjega nadstropja. Ko je videla, da nekdo skozi okno vdira v njen dom, je prebledela od strahu. Glede na to, da hotelirska dedinja živi v strogo varovani in nadzorovani vili, je moškega, še preden je vstopil v hišo, prijela policija, ki je ugotovila, da je imel pri sebi kar dva velika noža. Bila je pretresena, a obenem srečna, da jo je odnesla brez praske.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta