Poskrbite za svoj digitalni svet

Najrazličnejše električno gnane naprave so se v samo desetletju namnožile v naših domovih, z njimi pa pridejo manjše ali večje težave, ki smo jim lahko kos ali pa tudi ne.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv

Ste zaznali digitalizacijo v svojem gospodinjstvu? Tehnološki napredek je resnično hiter. Drži tudi dejstvo, da nismo vsi IT-strokovnjaki. A imamo dobro novico – recept, kako si ugodno zagotoviti kakovostno kibernetsko in IT-pomoč.

Bržkone smo se že vsi kdaj znašli v zagati, ko so nam osebni računalnik, tablica, televizor, pametni telefon, omrežni usmerjevalnik, tiskalnik in podobne naprave odpovedale poslušnost. Pri čemer velikokrat sploh ni šlo za okvaro strojne opreme, temveč jo je zagodla programska oprema, posodobitev ali zgolj kakšna nastavitev. Kaj storiti takrat, ko ne moremo do interneta, svoje priljubljene tv serije ali natisnjenega dokumenta? Sprva težavo poskušamo odpraviti sami, po lastnih tehnoloških sposobnostih, morebiti povprašamo še ostale družinske člane, nekateri tudi prijatelje ali dobre sosede. Kaj pa, če naš »tehnološki guru« v tistem hipu ni dosegljiv? Potem smo prepuščeni nemilosti tehnoloških »gremlinov«. No, nismo, če smo prej ustrezno poskrbeli za digitalno pomoč.

Računalniška pomoč na daljavo

Prva misel o tem, kje dobiti strokovnjaka, ki bo odpravil težavo, ki nas pesti, zagotovo ne zaide v smer zavarovalnice, a to se utegne hitro spremeniti. T. i. domska zavarovanja namreč ne krijejo le primerov, kot so požar, vihar, toča, izliv vode, vlom, poplave, potres in podobne nadloge, z njimi lahko poleg sten in opreme doma dodatno zavarujete tudi družinske člane, hišne ljubljenčke, glasbila, medicinske pripomočke in, da, tudi tehnične naprave. Za primer okvare ali nenamerne poškodbe. A v zavarovalnici Generali so šli še nekaj korakov dlje – v paketih zavarovanj Paket DOM (beri: v paketih zavarovanja stanovanjskih premičnin Ekskluzivni in Premium) sta namreč vključeni tudi računalniška in svetovalna pomoč na daljavo. Tako lahko svoj izziv z neposlušnostjo računalnika, telefona, televizorja, omrežnega usmerjevalnika, brezžične dostopne točke in podobnih naprav, ki so povezane na internet, zaupate IT strokovnjaku, ki vam bo na daljavo pomagal odpraviti težavo.

Arhiv

Zavarovanje zoper kibernetske in IT-težave

Z zavarovanjem Paket DOM zavarovalnice Generali boste pridobili nov paket storitev, poimenovan Kibernetska in IT-pomoč. Vanj je vključena tako pomoč pri težavah s strojno in programsko opremo, omrežjem kot tudi internetno povezavo. IT-strokovnjak vam je lahko v pomoč tudi pri spremembi nastavitev, prenosu podatkov med napravami in celo začetni namestitvi novih naprav ali namestitvi programske opreme! Z njegovo pomočjo se boste lahko še bolj suvereno lotili digitalizacije gospodinjstva ali pa odpravili morebiten strah pred tehnološkimi novostmi.

Pomoč pri varnostnih vprašanjih

Naš digitalni svet mora biti tudi varen in ustrezno zavarovan. IT-strokovnjake lahko v okviru zavarovanja Kibernetska in IT-pomoč pokličemo tudi glede nasvetov, kako poskrbeti za ustrezno zaščito osebnih in drugih podatkov – npr. kako vzpostaviti sistem samodejne izdelave varnostnih kopij, svetujejo pa tudi glede namestitve varnostne programske opreme, zaščite pred kibernetskimi napadi in celo odprave okužb naprav z računalniškimi virusi.

Arhiv

Vedno na voljo

Zavarovanje Kibernetska in IT-pomoč kot rečeno zajema strokovno IT-pomoč na daljavo. Za pogovor z IT-strokovnjakom zgolj pokličete v asistenčni center zavarovalnice Generali, pri čemer ni pomembno, ali ste doma ali v tujini. Asistenčni center deluje vse dni v letu (24/7) in vas hitro poveže z IT-strokovnjakom, ki se posveti reševanju vaše težave. V primeru, da se vaša težava primeri izven delovnega časa IT-strokovnjakov (da, tudi ti morajo spati), pa asistenčni center poskrbi, da vas IT-strokovnjak pokliče takoj, ko je možno. Za piko na i pa še ta podatek: storitve v okviru zavarovanja Kibernetska in IT-pomoč lahko zavarovanec koristi kar do šestkrat letno – torej bodo vaši tehnološki izzivi, vsaj statistično gledano, hitro postali stvar preteklosti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.