Sin Elona Muska spreminja spol, ime in priimek

STA, Gr.G.
21.06.2022 19:55

Xavier je v Los Angelesu vložil zahtevo za uradno spremembo spola in imena, saj želi biti priznan kot ženska.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
FILE PHOTO: SpaceX founder and chief engineer Elon Musk reacts at a post-launch news conference to discuss the SpaceX Crew Dragon astronaut capsule in-flight abort test at the Kennedy Space Center in Cape Canaveral, Florida, U.S. January 19, 2020. REUTERS/Joe Skipper/File Photo (foto: Joe Skipper)
Joe Skipper

Xavier Musk, ki je aprila dopolnil 18 let, se je odločil, da bo po novem ženska z imenom Vivian Jenna Wilson. Ta odločitev je povezana tako s spolno identiteto kot tudi željo, da prekine vezi z očetom, slavnim milijarderjem Elonom Muskom, poroča TMZ. Xavier je v Los Angelesu vložil zahtevo za uradno spremembo spola in imena, saj želi biti priznan kot ženska. Ob tem je pojasnil, da se je za ta korak odločil zaradi občutka spolne identitete in dejstva, da ne želi biti več kakorkoli povezan s svojim biološkim očetom, ustanoviteljem Tesle in Space X. Odločitev o uradni spremembi spola naj bi bila sprejeta v petek.

Santa Monica, CA - Elon Musk's son Xavier has applied to an LA court to change their name and gender. This document shows Xavier wants to be known as Vivian Jenna Wilson. Giving a reason for the application, she says: "Gender Identity and the fact that I no longer live with or wish to be related to my biological father in any way, shape or form." *UK Clients - Pictures Containing Children Please Pixelate Face Prior To Publication*,Image: 701391276, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Pictured: Elon Musk, Credit line: Profimedia (foto: Profimedia)
Profimedia

Xavier oziroma po novem Vivian ima sicer brata dvojčka Griffina, priimek Wilson pa ima po mami, Kanadčanki Justine Wilson, ki je bila z Muskom poročena od leta 2000 do 2008.

Musk doživlja precej negativne publicitete, odkar se je odločil, da bo prevzel Twitter in zagotovil svobodo izražanja, tudi z vrnitvijo Donalda Trumpa na to družbeno omrežje.

Santa Monica, CA - Elon Musk's son Xavier has applied to an LA court to change their name and gender. This document shows Xavier wants to be known as Vivian Jenna Wilson. Giving a reason for the application, she says: "Gender Identity and the fact that I no longer live with or wish to be related to my biological father in any way, shape or form." *UK Clients - Pictures Containing Children Please Pixelate Face Prior To Publication*,Image: 701391291, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Pictured: Elon Musk, Credit line: Profimedia (foto: Profimedia)
Profimedia

Zaradi napadov nase s strani politične levice in davčne politike predsednika Joeja Bidna, ki želi bolj obdavčiti milijarderje, se je razjezil in se odločil, da več ne mara demokratov in da bo odslej volil republikance.

O njegovem odnosu z otrokoma doslej ni bilo nič javno znanega.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta