Sodišče sporočilo vzrok smrti irske glasbenice Sinead O'Connor

STA, Va
09.01.2024 17:40

Priljubljeno pevko so julija lani našli neodzivno na njenem domu na jugu Londona.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Irska glasbenica Sinead O'Connor je lani umrla naravne smrti, so danes sporočili s sodišča za preiskavo smrti v Southwarku na jugu Londona. Kratka izjava sodišča navaja, da je "gospa O'Connor umrla zaradi naravnih vzrokov".

Z grammyjem nagrajeno pevko, najbolj znano po pesmi Nothing Compares 2 U iz leta 1990, so julija lani našli neodzivno na njenem domu na jugu Londona. Stara je bila 56 let. Londonska policija je takrat sporočila, da njene smrti ne obravnavajo kot sumljive, je pa bila odrejena obdukcija, da bi ugotovili vzrok  smrti.

Pevkina smrt je razžalostila številne oboževalce, vključno z drugimi glasbeniki in zvezdniki po vsem svetu, predvsem v njeni domovini Irski. Na stotine ljudi se je avgusta lani udeležilo pogrebnega sprevoda v irskem obalnem mestu Bray, ki leži približno 20 kilometrov južno od Dublina in kjer je pevka živela 15 let.

Njena agenta sta razkrila, da je pevka pred smrtjo dokončevala novi album in načrtovala turnejo ter film na temelju svoje avtobiografije Rememberings.

Glasbenica je v preteklosti javno spregovorila o svojem duševnem zdravju. Ameriški televizijski voditeljici Oprah Winfrey je leta 2007 zaupala, da se bori z mislimi o samomoru in da so ji diagnosticirali bipolarno motnjo. Kasneje se je izogibala soju žarometov, predvsem po smrti sina Shanea, ki je leta 2022, star 17 let, storil samomor.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta