(TOTI LIST) Ekskluzivno: Objavljamo načrt, po katerem bodo odslej varovali poslanca Grimsa!

Granko Brims
07.11.2022 06:00

S pritiskom na gumb se aktivira alarm v novonastalem komandnem centru v stolpnici TR3 nasproti parlamenta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotomontaža: Toti list

Ker se učimo pri najboljših, nam je nedavno uspel izjemen podvig. Tako kot sta poslanca SDS Andrej Hoivik in Franc Breznik tajno fotografirala zaslon poslanke Levice Nataše Sukič, je nam tik pred kolegijem predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič uspelo tajno fotografirati zaslon njenega prenosnega računalnika. Ko smo kasneje v pasaži Maximarketa pregledali fotografije, smo na naše veliko presenečenje ugotovili, da smo posneli tajni načrt varovanja poslanca SDS Branka Grimsa od zgradbe državnega zbora do parkirišča. Načrt varovanja ekskluzivno objavljamo v celoti.

1. Varnostniki pri vratih državnega zbora (DZ) v trenutku, ko se izhodu parlamenta približa poslanec Branko Grims, sprožijo operacijo Ice Age (Ledena doba). S pritiskom na gumb se aktivira alarm v novonastalem komandnem centru v stolpnici TR3 nasproti parlamenta, v katerem sedijo pripadniki policije, Slovenske vojske (SV), Sove, civilne zaščite in gorske reševalne službe.

2. Član komandnega centra iz vojske nemudoma ukaže dvig šestih dronov, ki bodo poslanca spremljali od vrat DZ do garažne hiše, pripadnik policije pa v zrak pošlje vse helikopterske posadke.

3. Pripadniki civilne zaščite s Trga republike umaknejo vse civiliste, saj se sproži atomska bombica, ki jo pripravi Agencija za radioaktivne odpadke (ARAO). Ko ARAO potrdi, da na trgu ni več živega človeka, policija preventivno odvrže še solzivec in dimne bombe. Poslanec lahko v zavetju dima mirno prečka cesto pred parlamentom.

4. Komandni center ukaže bližnjemu vrtcu Franceta Prešerna, naj zagotovi zadostno številko otrok, ki bodo predstavljali živi ščit za poslanca. Varnostna ocena namreč kaže, da je verjetnost ogrožanja manjša, če so ob tarči otroci. Otrokom se zagotovijo plinske maske.

5. Ko poslanec prečka cesto, ki jo varujejo 42 pripadnikov specialne enote policije in vodni top, član komandnega centra iz vojske aktivira dve enoti SV: 5. obveščevalno-izvidniški bataljon in 24. oklepnomehanizirani bataljon, ki zavarujeta dostope do garažne hiše pred DZ.

6. Pred vstopom v garažno hišo poslanca za kratek čas zadržijo pripadniki Sove, ki počakajo na obveščevalni podatek, ali je garaža varna. V njej so namreč takrat pripadniki gorske reševalne službe, ki so pregledali vse stebre, strope in druga nedostopna mesta, kjer bi se lahko skrivalo kaj, kar bi ogrožalo poslanca. Otroci lahko zapustijo prizorišče.

7. Preden poslanec vstopi v garažno hišo, vsa stopnišča in vhode varnostno pregleda vodja poslancev SDS Jelka Godec.

8. Poslanca pred avtom pričakata notranja ministrica Tatjana Bobnar in šef policije Boštjan Lindav. Slednji pregleda avto in poslancu preda ključe. Poslančev avto umestijo v varovano kolono sedemnajstih blindiranih policijskih vozil, pred kolono pa vojska zagotovi tank za evakuacijo – ZTS Martin.

9. Iz dronov in helikopterjev javijo, ali je izvoz iz garažne hiše varen. V primeru zelene luči se dovoli izvoz kolone iz garažne hiše.

10. Komandni center z brniškega letališča in letališča Cerklje dvigne vsa vojaška letala s popolno bojno opremo, ki bodo poslanca iz zraka varovala vse do doma. Predsednica DZ pristopi k izhodu iz garažne hiše in preveri, ali je poslanec varno zapustil garažno hišo. Poslancu tudi pomaha.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta