Umetna inteligenca: Vas zanima, kako bi bila danes videti princesa Diana, če bi preživela tragično nesrečo?

M.R.
15.05.2023 10:20

V zadnjem času se veliko govori o umetni inteligenci, ki je zdaj pokazala, kako bi bila danes videti princesa Diana, če bi bila še živa.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Zdaj bi bila princesa Diana, ki je septembra 1997 umrla v prometni nesreči v Parizu, stara 61 let. Fotografija je bila objavljena na družbenem omrežju Instagram, privrženci kraljeve družine pa so komentirali bolj ali manj s pozitivnimi komentarji in žalostjo, ker princese ni več.

"Ona je kraljica src. Toliko let je minilo od njene tragične in prezgodnje smrti, a še naprej ostaja v spominu," je zapisal uporabnik Instagrama. "Diana je bila sposobna biti kraljica," je zapisal drugi. "Bila je edinstvena ženska," dodaja tretji, četrti pa: "Za vedno bo v naših srcih." "Ni ji bilo usojeno, da bi postala kraljica," pa je zapisal še en uporabnik omenjenega omrežja. 

Fotografijo je s pomočjo umetne inteligence izdelal digitalni umetnik iz Carigrada Alper Yesilatas, poimenoval pa jo je "Kot da se ni nič zgodilo".

Nekdanji soprog princese Diane, zdaj kralj Karl III., je bil pred dnevi okronan za kralja Velike Britanije, Dianin položaj pa je zasedla njegova zdajšnja žena Camilla.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta