(VIDEO) Do roba in še čez: Na Melodijah morja in sonca slavil duet dveh prekaljenih primorskih glasbenih mačk

D.Ži
10.07.2022 07:40

Veliki zmagovalki 41. Melodij morja in sonca sta postali Anika Horvat in Tinkara Kovač. Njuna pesem je prejela tudi nagrado strokovne žirije za najboljšo skladbo v celoti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Anika Horvat in Tinkara Kovač sta prišli po festivalsko zmago in jo tudi dobili. 
Aleš Rosa

Melodije morja in sonca so spet Portorož napolnile s prijetim festivalskim vznemirjenjem in ob morju pričarale enega tradicionalno najbolj priljubljenih in posebnih julijskih večerov. Tudi letos se je na festivalu Melodije morja in sonca predstavilo 12 izvajalcev. Šteli so glasovi poslušalcev s telefonskim glasovanjem, strokovne žirije, izbranih radijskih postaj in občinstva v portoroškem Avditoriju, kjer poteka festival. Obiskovalci so lahko glasovali prek enkratne QR-kode, ki jo so prejeli ob vstopu na prizorišče.

Voditeljska trojica Iztok Gustinčič, Lorella Flego in Tomaž Klepač. Imeli so nekaj zelo svetlih trenutkov, a prave "Galunič kemije" med njimi ni.
Aleš Rosa

Veliki zmagovalki 41. Melodij morja in sonca sta postali Anika Horvat in Tinkara Kovač s skladbo Do roba in še čez. Njuna pesem je prejela tudi nagrado strokovne žirije za najboljšo skladbo v celoti. Nagrado Danila Kocjančiča za obetavno izvajalko pa je strokovna žirija namenila Ninnay, ki je zapela pesem Nočem tja.

V glasovanju za veliko nagrado festivala so enakovredno sodelovali javnost s telefonskim glasovanjem, občinstvo v Avditoriju, žirija radijskih postaj ter strokovna žirija.

Nagrado Danila Kocjančiča za obetavno izvajalko je strokovna žirija namenila Ninnay, ki je zapela pesem Nočem tja. 
Aleš Rosa

Anika Horvat in Tinkara Kovač sta prejeli največ točk tako občinstva v Avditoriju, kot žirije radijskih postaj in strokovne žirije, javnost pa je s telefonskim glasovanjem največ točk namenila Isaacu Palmi, ki je zapel pesem Zdaj je čas.

Za veliko nagrado 41. Melodij morja in sonca se je potegovalo 12 skladb. Poleg omenjenih so se zanjo potegovali še Tosca Beat s Colori della natura, San Di Ego s Človek mora imeti sanje, Nina Lampret z Modrino, Moya s pesmijo Luna, Nuša Derenda z Valčkom, Radar s pesmijo Moje meje, BosaZnova s pesmijo Želje, Žiga Jan s pesmijo V laseh polno imaš soli in Mia Guček s pesmijo Adrenalin.

Voditelji letošnjega festivala so bili trije. Lorelli Flego sta se na odru pridružila Iztok Gustinčič in Tomaž Klepač, tudi sama glasbenika in radijska voditelja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta