(VIDEO) Legendarna Tajči je preživela posilstvo: "Mislila sem, da bom to odnesla s seboj v grob"

D.Ži
29.09.2023 10:43

Ena najbolj ikoničnih jugoslovanskih evrovizijskih predstavnic je o travmatični izkušnji dolgo molčala, o grozodejstvu ni povedala niti mami, ker jo je želela zaščititi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tatjana Matejaš Cameron danes pomaga ženskam, ki so pristale v zaporu. 
Profimedia

Tatjana Matejaš Cameron, bolj znana kot Tajči, je bila gostja Tatjane Jurić v podcastu Skip or Beep na Youtube kanalu bravo!. Spomnila se je težkih trenutkov svojega življenja, razkrila je, zakaj je na vrhuncu slave s Hrvaške odšla v ZDA, spregovorila pa je tudi o spolni zlorabi, ki jo je doživela kot najstnica.

Tajči je bila v najstniških letih posiljena. Dolga leta se je borila, da bi se znova vzljubila in si povrnila samozavest. "Rekli ste, da ste tistemu nasilnežu, posiljevalcu, že davno odpustili, sebi pa dolgo niste mogli odpustiti. Kaj ste se spraševali?" jo je vprašala voditeljica.

"Nisem imela orodja, to je bil problem, saj sem bila sprogramirana s strani okolja, sčasoma sem to potlačila globoko, globoko v sebi ... Moja babica je rekla, da bom to odnesla s seboj v grob ... Zato sem se odločila, da ne bom nikomur niti slučajno povedala, ampak bom to odnesla v grob," je odgovorila Tajči.

"Niti materi ne?" jo je vprašala Tatjana. "Niti njej, ker če bi povedala mami, me ne bi pustila nikamor same, niti na telovadbo, bala sem se ji povedati, ker sem jo hotela zaščititi. Kako naj mami povem nekaj tako groznega? Srce bi ji počilo ..." je odgovorila legendarna evrovizijka.

Moškega, ki jo je zlorabil, ni nikoli prijavila. "Imena ni, niti ni pomembno, ker je minilo toliko časa, ne morem zdaj nekoga iskati, to ni cilj ... Ne vem, ali je ta oseba sploh živa, po drugi strani niti nočem v to vlagati energije ... Tudi moškim se to zgodi kot posledica neke travme ..." trdi Tajči, ki danes pomaga ženskam v zaporu.

"Delam v zaporu z ženskami, ki so prestale vse, veliko hujše reči od mene ... Z ženskami, ki so bile popolne sužnje," pravi. In dodaja: "Skozi svoje delo s temi ženskami prispevam k temu, da se to spremeni, skozi to, kako vzgajam svoje tri sinove, vidim svojo odgovornost. Družbo je treba pozdraviti."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta