(VIDEO) Nemogoče je bilo zadržati solze: Hudo bolno Anito Ogulin sta v bolnišnici obiskala Denis Avdić in Jana Morelj

D.Ži
07.06.2024 11:07

Rada živi, ne preda se, a humanitarka pravi, da je imela zelo polno življenje. S posebnim sporočilom se ji je oglasil tudi Deželak.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jana Morelj, Anita Ogulin in Denis Avdić na vrtu onkološkega inštituta. 
Radio 1

Ganljivi trenutki v zelo težkih dneh. In nemogoče je bilo zadržati solze. Denis Avdić in Jana Morelj z Radia 1 sta obiskala Anito Ogulin. Z neustavljivo humanitarko -  Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje se je medtem preimenovala v Zvezo Anite Ogulin in ZPM ​ - sta se dobila v parku onkološkega inštituta, kjer trenutno bije najtežjo bitko svojega življenja. V dar sta ji prinesla šopek, film Dežela Junakov na usb ključku in pravljico Deželak Junak. Pokazala sta ji video, na katerem je njun kolega Miha Deželak zanjo posnel sporočilo, polno naklonjenosti, občudovanja in spodbude. "V naših srcih si, z nami si. Vedno si našla prave besede, tako zame kot za te otročke. Pred mikrofonom, pred kamero, suverena, odlična, predvsem pa ljubezniva, kot vsaka mama. Tako mamo si marsikdo želi, pa je žal nima. Tudi tej otročki je nimajo. Zato si včasih ti njo predstavljala. Hvala ti za vseh devet let akcije, hvala ti za super sodelovanje. Ves čas, ko bom vozil, bom letos v mislih tudi s tabo. Radi te imamo Anita, zborbaj in upam, da se kmalu vidimo," je povedal glavni akter humanitarne akcije Deželak Junak. 

Odgovorila mu je s sporočilom, ki ga je globoko ganilo. "Kaj naj rečem kot hvala za vsa ta leta. Jaz sem ponosna na vas, jaz vas imam rada. Jaz bi se zdajle zjokala, pa sem sklenila, da bom malo bolj trdna, kot sem. Vem kakšno zgodbo boste naredili letos, kaj boste tudi letos otrokom omogočili. Dragi Miha, res sem ganjena nad vsem. Tudi jaz se ti zahvaljujem za besede, da sem bila mama tem otrokom. Res, z največjim veseljem in velikim srcem. Ti pa si bil nadomestni oče. In to, kar si otrokom dal in cela tvoja ekipa, ko je prihajala mednje, to jim bo ostalo vse življenje. In vsaka vaša gesta bo vračala družbi skoznje, ker si vsi to zaslužimo. Želeli smo tem otrokom podariti srečo, ki jo drugje niso dobili. In če kdo lahko vrača družbi, so to otroci, ki ste jim pomagali najti svojo pravo srečno pot. Hvala tebi, ekipi, Sloveniji, da so znali prisluhniti Radiu 1 in vašim pozivom," je dejala. 

"Kako jo imam rad, kako zna ona to lepo povedati. In zborbali bomo do konca, če lahko Anita, če lahko tej otročki, bomo še mi," ji je odgovoril Deželak, opazno poln čustev, tako kot celotna njegova ekipa, ki so ji solze kar tekle po licih. Mimogrede, akcijo, ki se zavzema za pomoč otrokom v stiski, lahko podprete tudi vi. Pošljite sms-sporočilo z vsebino POMAGAM5 ali POMAGAM10 na 1919.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta