Zdravi zobje. Brez visokih stroškov

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
19.09.2024 00:00

Stroški za zobozdravstvene storitve naraščajo in za številne storitve in nadstandardne materiale je kljub obveznemu zdravstvenemu zavarovanju potrebno doplačilo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

Stroške določenih preventivnih zobozdravstveni storitev, kot je denimo čiščenje zobnega kamna, pa morate v celoti poravnati sami. Temu se lahko izognete s sklenitvijo dodatnih zavarovanj Zobje ali Zobje+. 

Obvezno zdravstveno zavarovanje med drugim v celoti krije standardne zobozdravstvene materiale in nujne posege, upravičeni ste tudi do enega pregleda letno. Doplačila pa so potrebna, če želite uporabo nadstandardnih materialov, kot je denimo bela zalivka v stranskem sektorju. Obvezno zdravstveno zavarovanje namreč krije le amalgamsko.

Obvezno zdravstveno zavarovanje prav tako ne krije določenih storitev, ki jih morate v celoti plačati sami. To so na primer čiščenje zobnega kamna in peskanje zob, mostiček v primeru enega manjkajočega zoba v stranskem sektorju ali zobozdravstvene storitve, ki jih opravite v samoplačniški zobozdravstveni ambulanti.

Ne varčujte pri preventivi

Ravno preventivne zobozdravstvene storitve so pomembne za zdravje zob. Denimo čiščenje zobnega kamna je bistveno pri zmanjševanju tveganja za nastanek paradontalne bolezni in drugih zobozdravstvenih težav. Če se odpoveste preventivi, lahko v prihodnosti pričakujete samo še višje stroške za sanacijo zobovja.

Kaj lahko naredite, da prihranite, vendar ne na račun vašega zdravja?

Shutterstock

Izognite se visokim stroškom zobozdravstvenih storitev

Pomislite, koliko denarja že zdaj porabite za bele zalivke in čiščenje zobnega kamna. Koliko stroškov lahko pričakujete v prihodnosti, v starosti pa še za morebitne storitve zobne protetike?

Zavarovanji Zobje in Zobje+  Zavarovalnice Triglav Zdravje krijeta nekatere stroške zobozdravstvenih storitev, ki jih danes plačujete iz svojega žepa, npr. stroške nadstandardnih storitev in materialov. Ob morebitni poškodbi zob zaradi nezgode lahko z zavarovanjem Zobje ali Zobje+ prejmete povračilo stroškov popravila ali nadomestitve zoba z najkakovostnejšimi materiali.

Z zavarovanjem skrbite tudi za ohranjanje zdravja svojih zob. Storitvi čiščenje zobnega kamna in peskanje v sklopu zavarovanja Zobje+ lahko opravite večkrat letno, zavarovalnica pa vam povrne stroške v skupnem znesku do 150 evrov na zavarovalno leto.

Zavarovanje Zobje+ obsega vse, kar vključuje zavarovanje Zobje, torej kritje stroškov nadstandardnih zobozdravstvenih storitev in materialov, zobnoprotetične rehabilitacije v primeru nezgode ter izplačilo nadomestila v primeru diagnoze raka ustne votline s potrebo po protetiki. Dodatno je vključeno tudi kritje stroškov zobozdravstvenih storitev preventive in protetike.

Kako uveljavite zavarovanje, ko ga potrebujete? Vse lahko uredite pri svojem zobozdravniku, kjer storitev tudi plačate, zavarovalnica pa vam na osnovi posredovanega računa in zobozdravstvene dokumentacije povrne stroške.

Ko obstoječe in pričakovane stroške za zobe seštejete in primerjate s premijo za zavarovanje Zobje+,  bo odločitev jasna. Stroški lahko namreč predstavljajo tudi desetkratnik letne premije.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.