Zdravstveno stanje Celine Dion se je poslabšalo, sestra sporočila žalostno resnico: "Izgubila je nadzor nad mišicami"

A.L.
20.12.2023 09:21

"Resnica je, da je tako v naših kot njenih sanjah cilj vrnitev na oder. V kakšni obliki? Ne vem,'' je povedala sestra.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Resnica je, da je tako v naših kot njenih sanjah cilj vrnitev na oder. V kakšni obliki? Ne vem,'' je povedala pevkina sestra.
Profimedia

Glasbena diva Celine Dion že dlje časa trpi za redko nevrološko boleznijo, ki se sčasoma poslabša, leto dni po objavi diagnoze pa pevka ne more več nadzorovati določenih telesnih gibov. To je potrdila njena sestra Claudette Dion. "Nima nadzora nad svojimi mišicami. Srce se mi para, saj je bila vedno tako disciplinirana in je poskrbela za vse. Vedno je trdo delala," je Claudette povedala za 7Jours.

"Resnica je, da je tako v naših kot njenih sanjah cilj vrnitev na oder. V kakšni obliki? Ne vem,'' je dodala.

Celine je konec lanskega leta razkrila, da se spopada s sindromom toge osebe, nenavadno in zahtevno boleznijo, ki povzroča nenadzorovane mišične krče. Bolezen zakrči telo v položaj, iz katerega se oseba ne more premakniti. ''Na žalost ti krči vplivajo na vse vidike mojega vsakdanjega življenja. Včasih mi otežujejo hojo in mi ne dovolijo, da bi z glasilkami pela tako, kot sem vajena,'' je lani povedala glasbenica, ko je oboževalcem razkrila, da bo morala preložiti svetovno turnejo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta