Zvezdnico Briljantine premagala bolezen

Matic Majcen Matic Majcen
08.08.2022 22:11

Novico o smrti igralke in glasbenice Olivie Newton-John je na družbenih omrežjih sporočil njen soprog John Easterling

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Olivia Newton-John in John Travolta leta 2018 ob 40. obletnici filma Briljantina
Mario Anzuoni/Reuters

Olivii Newton-John so že leta 1992 prvič diagnosticirali raka na prsih, a je bolezen takrat premagala in je svojo kariero posvetila osveščanju in zbiranju sredstev v boju proti tej bolezni. Rak se je znova vrnil leta 2013, a je takrat to zamolčala javnosti, saj je bila terapija znova uspešna. Leta 2017 se je bolezen spet pojavila in ker so se zasevki že razširili na hrbet, je bilo zdravljenje toliko težje. Slovita igralka in glasbenica je pri 73-ih letih preminila 8. avgusta na svojem ranču v južni Kaliforniji, obkrožena s prijatelji in sorodniki.

Newton-John se je rodila leta 1948 v Veliki Britaniji, vendar se je njena družina že v otroštvu preselila v Avstralijo in smo jo zato tudi venomer poznali kot avstralsko estradnico. V filmih je začela igrati sredi 60-ih let, preboj pa ji je prinesla glavna vloga Sandy Olsson v legendarnem muzikalu Briljantina (Grease, 1978), v katerem je zaigrala skupaj z Johnom Travolto. Uspeh ji je odprl mnoga vrata v industriji zabave, hitro pa se je uveljavila predvsem kot pop glasbenica. Izdala je 26 glasbenih albumov, zanje osvojila štiri grammyje, petkrat je bila na vrhu ameriške lestvice singlov, zapomnili pa si jo bomo predvsem po večnih uspešnicah, kot so You're The One That I Want (1978) in Summer Nights (1978), ki ju je zapela s Travolto. S slednjim je nazadnje sodelovala leta 2012, ko sta skupaj izdala božični album This Christmas.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta