Hrvat naredil svoj zemljevid domovine: V Istri tartufi, na Braču skopuhi, v Dubrovniku pa draga kava ...

M.R.
21.02.2020 14:44
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Dubrovniku Igre prestolov in draga kava
Andrej Petelinšek

Nek Dalmatinec je na družbenem omrežju Reddit objavil poseben zemljevid Hrvaške, s katerimi prikazuje, kako sam razumeva določene kraje v svoji domovini. 
Za Dubrovnik je zapisal, da je bila tam posneta serija Igra prestolov in da tam kava stane 40 kun (5,5 evra), za območje Brača in Hvara, da tam živijo skopuhi, Korčuli je pripisal, da od tam prihajata Oliver (Dragojević) in Marko Polo, za Vis pa, da tam potrebujete slovar. 
Na območju nad Šibenikom in Splitom je zapisano ime kontroverznega pevca Thompsona, pri Zadru pa je zapisal Luko Modrića. V Istri so trije zapisi. Pri Pulju amfiteater, po večjem delu osrednje Istre so dvojezične table, ob meji s Slovenijo pa tartufi. Reka ga spominja na komuniste in dež, Karlovec pa je primerjal z ameriškim Detroitom. Slovar je po njegovem potreben tudi na območju ob Rupi pri meji s Slovenijo. 
Hrvaško Zagorje so lepi dvorci, špricer, terme in Tuđman, Slavonski Brod pa je Detroit št. 2. Vukovar je 18. 11 (obletnica bojev iz domovinske vojne).
V preteklosti so se že pojavili zmeljevidi Hrvaške.
{twitter}https://twitter.com/kviceban/status/1216467333100843015{/twitter}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta