Grema na kafe z Iztokom Kvasom: Pod Pohorjem se pije pivo!

Miha Dajčman Miha Dajčman
13.11.2018 20:30

Iztok Kvas je močno povezan s Pohorjem. Je podpredsednik Športne zveze Maribor, pri Marpromu pa zadolžen za delovanje Bike parka Pohorje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Iztok Kvas: "Svetovni pokal v kolesarskem spustu dosega po pomenu največje prireditve v Sloveniji."
Andrej Petelinšek

Z Iztokom Kvasom smo se dobili v Gondola baru pri spodnji postaji Pohorske vzpenjače. Druge lokacije niti ni bilo pričakovati glede na to, da je z Bike parkom Pohorje povezana večina njegovega delovnega časa. Kava je ena njegovih najpogostejših pijač v dnevu, tokrat je pil macchiato, po navadi pije črno kavo brez vsega.
H koncu gre letošnja sezona v Bike parku Pohorje. Kako jo ocenjujete?
"Zagotovo je sezona uspešnejša kot lanska. Je pa treba upoštevati, da se je veliko investiralo v nove proge, zgrajen je Red line. Številke so bistveno boljše kot lani, še vedno pa smo daleč od zastavljenega."
Kdaj boste zaključili?
"Stremimo h konceptu kolesarskega parka, ki bi bil lahko odprt celo leto. Predvsem s progo Red line smo pridobili traso, v večini zgrajeno zunaj smučišč. Če ne bo naravnega snega in bi smučišče delovalo le na smučiščih s tehničnim snegom, bi lahko kolesarji uporabljali progo tudi pozimi. Vemo, da je zelo težko napovedati, kdaj bo zima in kdaj poletje, zato bi radi izkoristili tudi čas, ko so temperature podobne zdajšnjim ali so celo višje."
Torej bo tudi v zimskem času treba vzdrževati proge? Ti ljudje so zaposleni v Marpromu?
"Tako je. Povečala se je kapaciteta prog in povečati moramo ekipo, ki bo skrbela zanje. Enako kakor pri smučanju. Če smučišče ni zratrakirano, se ljudje pritožujejo, nezadovoljni so, če proge niso urejene. Najboljša reklama je torej prav tekoče in redno vzdrževanje prog."

Upravljalci upajo, da bo proga red line prihodnje leto "tista ta prava".
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta