(PISMO BRALCA) Koliko (ne)resnice je v njegovih izjavah?

Dušan Kralj, Maribor
04.07.2019 14:02

Pismo v nadaljevanju objavljamo v celoti ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Javna tribuna o prihodnosti Festivala Lent, Vladimir Rukavina v sredini
Andrej Petelinšek

Z veseljem sem prebral članek v Večeru, malo pogledal video in zato vam pišem. Veseli me, da se je nehalo enoumje o tem, kaj vse mora mesto Lentu dati. Kar nekaj vprašanj bi imel za direktorja Narodnega doma, a odgovor bi želel le na to in verjamem, da tudi drugi Mariborčani.
Direktor Rukavina trdi, da Narodni dom s svojimi 38 zaposlenimi na leto organizira 2200 prireditev! Kar po zelo enostavni matematiki pomeni šest prireditev na dan. V času Festivala Lent govorijo o 400 prireditvah. Torej bi jih v preostalem delu leta morali organizirati 1800, se pravi pet na dan. To je čudovita številka za meščane in mesto. Ali je resnična? Po ogledu www.nd-mb.si je več kot evidentno, da ni. Urnik Narodnega doma napoveduje v septembru 2019 pet prireditev (od tega štiri v parku), v oktobru 2019 pa tri. Več kot jasno je, da jih v enem letu ne organizirajo niti 1000. Vsaj kot Narodni dom ne. Kje in kdo jih potem organizira?
Zakaj je direktor na javni tribuni pred gledalci, poslušalci, županom Maribora in s tem bralci Večera dal tak podatek? Aroganca, zavestno zavajanje, laž? Kakšni sta potem kredibilnost in kompetentnost direktorja javnega zavoda MO Maribor? Da zavaja, manipulira z javnostjo, ustanoviteljem, sponzorji. Koliko (ne)resnice je v njegovih izjavah?
Pričakujem, da bo resnične in realne podatke posredoval v odgovoru, skupaj z dokazili, jih predstavil bralcem Večera in drugim meščanom. Mislim, da imamo davkoplačevalci in da imajo Mariborčani pravico izvedeti resnične podatke.
Pa še nekaj o velikem, glavnem ali kakorkoli odru na Dravi. Lokacija odra neposredno ob tako pomembnem kulturnem spomeniku - Vodnem stolpu je, še posebej ob vedenju kakšne napore (finančne, tehnološke) so naši predhodniki vložili v njegovo ohranitev ob dvigu gladine Drave, povsem neprimerna. Zlasti če se spomnimo na črnograditeljsko kovinsko konstrukcijo, ki naj bi stala na robu srednjeveškega mestnega jedra vse leto. Odlična priložnost za rešitev tega problema je ravnokar razpisan javni natečaj za urejanje levega in desnega brega Drave. Vsekakor pa je sedanja lokacija neposredno ob Vodnem stolpu za trajno rešitev neprimerna.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta