(POGLED) Lent: Nimamo možnosti tekmovati s festivali, kot so INmusic, Sziget ali Exit. Zakaj?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelins_ek

Če kaj, je Festival Lent v preteklosti doživljal ogromno sprememb. Čeprav zveni nostalgično, primerjava s festivalom pred 20 leti ne vzdrži. Vemo, kako smo začenjali pred 27 leti z zgolj tremi prizorišči, vnašali življenje v ruševine, spodbujali obnovo Lenta, odkrivali zmeraj nova in nova prizorišča. Razširili smo dogajanje v mesto in Mestni park in naša vizija je bila, da mora na festivalu vsak najti nekaj zase, gradili smo na intenzivnosti dogajanja, želeli smo doseči vtis, da se skozi to dogajanje obiskovalec počuti, kot da je v mnogo večjem mestu od Maribora. Dober obisk vseh teh prizorišč nas je utrjeval v prepričanju, da smo na pravi poti. Ne nazadnje je v letu 2012 Maribor od Svetovnega združenja festivalov (International Festivals and Events Association) prejel naziv svetovno mesto festivalov in prireditev 2012 (IFEA 2012 World Festival and Event City), predvsem zaradi Festivala Lent. Na ta način smo se postavili ob bok mnogo večjim mestom po vsem svetu, kot so London, Sydney, Dubaj v letu 2012, poprej Reykjavik in Edinburg, kasneje še Nica, Sao Paulo, Ottawa, Rotterdam, Moskva …
To je torej pomembno priznanje, ki pa ga žal - kot že nekaj drugih - mesto ni znalo izkoristiti pri svoji turistični promociji, enako ne država. Dejstvo, da je Festival Lent ena najprepoznavnejših mariborskih in slovenskih blagovnih znamk, pa ostaja in se vsako leto potrjuje skozi nagrade Svetovnega združenja festivalov.

Picasa
Andrej Petelins_ek
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta