Vabljeni k razpravi: Na pragu Lenta o festivalu

mbk
10.06.2019 18:51

Priprave na festival so se začele, naša medijska hiša pa bo na "svojem" odru na Dravi zbrala akterje festivala. Skupaj bomo iskali odgovore na vprašanje, kakšen festival si želi in potrebuje Maribor. 20. junija na Lentu!

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Glavnega odra vsaj v dosedanji obliki ne bo več. Kako poslej?
Marko Vanovšek

Že prihodnje leto naj bi v Mariboru zaživel drugačen Festival Lent: manj zgoščen oziroma raztegnjen čez vse poletje, z bolj zvenečimi imeni in tak, ki ne bo namenjen le Mariborčanom, pač pa bo privlačen tudi za obiskovalce od drugod, ki bodo v mestu polnili turistične kapacitete. Takšne so vsaj želje mariborskega župana Saše Arsenoviča, ki od ekipe Narodnega doma zahteva drugačno razmišljanje in spremembe, ki bodo v določeni meri vidne že letos - na promenadi brez šotorov in nekoliko drugače zastavljenem dogajanju v Mestnem parku.

PreBOJ za Maribor

Ker je Festival Lent nedvomno ena najbolj prepoznavnih blagovnih znamk mesta, ni vseeno, kaj se z njim dogaja, njegovo spreminjanje pa nedvomno terja širšo javno razpravo. Zato je Večer v svojo serijo dogodkov PreBOJ za Maribor uvrstil tudi javno tribuno, ki smo jo poimenovali Lent na prelomu. Na njej bomo skupaj z gosti skušali najti odgovor na vprašanje, kako uspešno spremeniti koncept Festivala Lent. Med drugim tudi, kako ga narediti bolj privlačnega in prepoznavnega. Ga je smiselno raztegniti čez celo poletje? Kako bi lahko v Maribor pripeljali odmevna glasbena imena? Bo festival sploh še ob reki in kaj z glavnim odrom ter dogajanjem v občutljivem Mestnem parku?

Sašo Bizjak

O Lentu na Lentu

Pridružite se nam v četrtek, 20. junija, ob 17. uri na Večerovem odru pri Vodnem stolpu. Tam, kjer je nekoč stal plavajoči oder, bodo svoje razmišljanje in videnje festivala z vami delili Saša Arsenovič, župan Mestne občine Maribor, Vladimir Rukavina, direktor Narodnega doma Maribor, Doris Urbančič Windisch, direktorica Zavoda za turizem Maribor - Pohorje, Mateja Demšič, vodja urada za kulturo Mestne občine Ljubljana, in Robert Novak - Flik, basist skupine Mi2. Dogodek bo vodila Večerova novinarka Jasmina Cehnar.
K razpravi vabimo tudi vas, bralce Večera, obiskovalce, morda tudi soustvarjalce Festivala Lent. Iz komentarjev pod objavo v Večerovi facebook skupini bomo izbrali najbolj resna in konstruktivna vprašanja ter jih zastavili tistim, ki krojijo usodo festivala.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta