eVersum: Vodilna znamka trajnostnega javnega prevoza

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
30.11.2023 00:00

Proizvajalec inovativnih električnih vozil širi svojo prepoznavnost s pionirskim projektom avtonomnih avtobusov

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv Naročnika

eVersum, visokotehnološko podjetje s sedežem v Avstriji, spreminja avtomobilsko industrijo s poudarkom na oblikovanju, razvoju in proizvodnji vrhunskih električnih komercialnih vozil in platform. S svojimi inženirskimi in proizvodnimi zmogljivostmi, strateško razporejenimi v Avstriji, Sloveniji in Veliki Britaniji, je eVersum postal pomemben akter na področju električnih vozil, z osrednjim poudarkom na rešitvah za aplikacijo v javnem potniškem prometu.

Zasnova vozil leži v kombinaciji »Scalable Systems and Platforms (SSP)«, ki z osnovo v prilagodljivem,  modularnem pristopu izdelave vozila podjetju omogoča hitre prilagoditve različnim potrebam strank in industrije. V kombinaciji s pristopom »Software Defined Vehicle« (SDV), ki v kontekstu eVersumovih vozil pomeni, da se ključni vidiki delovanja vozila, kot so zmogljivost, varnostne funkcije in funkcionalnost, nadzorujejo in optimizirajo s programsko opremo, namesto da bi se zanašali izključno na fiksne strojne komponente, je v podjetju mogoč poenostavljen razvojni proces ter natančno razvita in oblikovana vozila za končne stranke.

Arhiv Naročnika

Leto zaključujejo z najavo sodelovanja z britanskim podjetjem za razvoj programske opreme, Oxa, ki so ga prvič javno naznanili na letošnjem sejmu Busworld Exhibition v Bruslju. Namen je oblikovati, razviti in izdelati avtonomna vozila za aplikacijo v javnem potniškem prometu. Začenjajo z »eShuttle«-om, avtonomnim mestnim avtobusom. Kot del sodelovanja bo eVersum proizvajal osnovo električnega vozila primernega za avtonomno vožnjo, ki bo opremljen z Oxino programsko opremo »Oxa Driver«.  eShuttle, z zmogljivostjo do 20 sedežev in dodatnimi 30 stoječimi potniki, je tiho električno vozilo z ničelnimi emisijami, namenjeno cestnemu in javnemu prevozu.

Projekt Harlander, skupni projekt financiran iz strani organizacije Innovative UK in centra CCAV (Centre for Connected and Autonomous Vehicles), namerava implementirati avtonomne avtobuse v Belfaško pristanišče na Severnem Irskem. Avtobusi z zmogljivostjo do 40 potnikov bodo vozili po zaprtem območju pristanišča-do inovacijskega središča in pomembnejših turističnih znamenitostih znotraj območja. Prva vozila bodo dostavljena v začetku leta 2025 kot del trajnostnega prometnega načrtu pristanišča.

Arhiv Naročnika

Poleg teh pomembnih mejnikov je eVersum v zadnjem letu s podvojitvijo števila zaposlenih in širitvijo proizvodnih, skladiščnih in pisarniških kapacitet povečal svoj obseg in prisotnost v regiji.  Z odprtjem podjetja v Združenem Kraljestvu so bili primorani implementirati nekatere novejše metode skupnega sodelovanja. Skupina podjetij združuje raznoliko ekipo slovenskih in tujih delavcev ter strokovnjakov, ki skupaj učinkovito delujejo in dokazujejo, da so nove metode postavitve delovnih tokov lahko uspešne, če so vsi enako zavezani skupnemu cilju uresničitve projektov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.