Nič več dolgočasnih kuhinj

Kaja Komar
19.04.2023 15:39

Kuhinja je srce vsakega doma. Prostor kjer se dan začne in konča, kjer se zgodiji najbolj intimni pogovori in kjer se zbira vsa družina.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv

To je prostor, kjer se zbere vsa družina, je laboratorij ali kiparski atelje, v kuhinji začenjamo svoja jutra in si pričaramo nepozabne gurmanske užitke. Tu se zgodijo najbolj intimni pogovori s partnerjem in le najboljšimi prijatelji. Otroci v kuhinji še vedno pišejo domače naloge pod budnim očesom mame, ko jim kuha kosilo. 

Vlogo kuhinje so prepoznali tudi sejmi notranjega oblikovanja, revije in oddaje, ki ji danes namenjajo veliko več pozornosti. Vsi vemo, da sta prenova kuhinje ali načrtovanje nove zahteven projekt, tudi nakup kuhinjskega aparata ni hipna odločitev, saj lahko en sam detajl spremeni celotno podobo prostora. Preverili smo ključne trende, ki bodo prevladovali v letošnjem letu in s katerimi lahko osvežite podobo svoje kuhinje.

Eklekticizem tudi v kuhinji

Ameriška revija Forbes Home je v začetku leta med ključnimi trendi izpostavila eklekticizem, ki bo v vaš dom prinesel bolj moderno eleganco. Vsi ljudje pač niso navdušeni nad minimalizmom, zato bodo mnogi pozdravili nov trend, ki dovoljuje združevanje različnih barv, materialov, tekstur in slogov, ki se med seboj dopolnjujejo ali pa si morda nasprotujejo. Pri tej estetiki ste lahko svobodni, ni napačne in ne edine možne kombinacije. Vaša kuhinja lahko postane idealen kraj za prvi poskus poigravanja z drznimi in eklektičnimi slogi oblikovanja, saj imate na voljo resnično veliko različnih materialov, oblik in vzorcev. Forbes predlaga denimo bel marmor in črne kamnite pulte, na katerih stojijo kuhinjski aparati različnih barv, ob koritu pa obvezno zlata pipa. Prav ti izbrani detajli dajejo prostoru čar in karakter. Pomivalna korita so letos večja in priročnejša, njim se prilagajajo deske, cedila in sistemi za ločevanje odpadkov.

Črna indukcijska kuhalna plošča

Element, ki naj bi ga imela vsaka kuhinja – tako pišejo v Forbesu –, je črna indukcijska kuhalna plošča, ki v prostor vnese eleganco, pa še odlično se ujema z različnimi slogi in barvnimi paletami. Val navdušenja nad indukcijskimi kuhalnimi ploščami je Ameriko šele zajel, pri nas so hit že dlje časa. Na voljo so številne različice v črni barvi, da lahko vsakdo najde pravo zase. Za vse, ki si želite prave italijanske elegance, je tu Bertazzonijeva indukcijska kuhalna plošča z integrirano napo, ki se ponaša z edinstvenim slogom, okrašena z medaljonom z njihovim logotipom, in hvali z izjemno zmogljivostjo in učinkovitostjo.

Arhiv

Zasnovana je bila lansko leto, ob 140. obletnici italijanskega podjetja, ki ostaja v družinski lasti, po svetu pa je znano zaradi prepoznavne estetike izdelkov iz vrhunskih materialov. V podjetju se držijo načela, da je prva naloga njihovih kuhinjskih aparatov, da uporabnikom pomagajo pripraviti najboljši in najbolj okusen družinski obrok. A nagrade za oblikovanje, ki so jih prejeli, pričajo, da njihovi izdelki niso le funkcionalni, temveč bodo vašemu domu dodali tudi estetsko vrednost.  

Kavni aparati z najsodobnejšo tehnologijo

Ali lahko jutra začnemo z najboljšo kavo? Najnovejši kavni aparati omogočajo, da si tudi doma lahko pripravite pravo italijansko kavo, kakršne ste vajeni le iz najbolj finih kavarn. Nov kavni aparat Illy X1 Anniversary, ki je bil oblikovan ob dvajseti obletnici oblikovalske ikone X1, bo skuhal espresso ali dolgo kavo in vam polepšal jutro. Očaral vas bo s starinskim pridihom in prepoznavnimi zaobljenimi linijami. Zasnoval ga je priznani italijanski arhitekt Luca Trazzi, ki se je zgledoval po profesionalnih aparatih za pripravo kave v kavarnah in temu primerno oblikoval ročko za X1 Anniversary. Nova tehnologija omogoča, da lahko v aparatu uporabljate kapsule Iperespresso za pripravo italijanskega espressa in kapsule Espresso&Coffee za pripravo ameriške kave.

Dolce&Gabbana v vaši kuhinji

Za vse, ki obožujejo znani oblikovalski tandem Dolce&Gabbana in bi si želeli njihovo kreacijo imeti v svoji kuhinji, so tu izdelki, ki so nastali v sodelovanju Smeg in Dolce&Gabbana v okviru skupnega projekta Made in Italy.

Arhiv

Kolekcijo malih gospodinjskih aparatov Sicily is my Love sicer poznamo že vrsto let, a drzne žive barve opekača kruha, strojčkov za ožemanje citrusov, avtomatov za kavo, čajnikov, mlinčkov in sokovnikov bodo obogatile vašo kuhinjo. Izdelki so okrašeni s trikotnimi motivi, imenovanimi crocchi, na katerih se bohotijo limone, hruške, češnje in druge značilne sicilijanske podobe. Dolce&Gabbana sta ponovno proslavila svojo neizmerno ljubezen do svoje domovine in njene tradicije živih barv, dobre hrane in temperamenta. Smeg pa je poskrbel za funkcionalnost in tehnično dovršenost izdelkov. Dovolj bo le en Smeg D&G mlinček in vaša kuhinja bo zasijala v radoživost južne Italije.

Zeleno, ker pomirja

Jessica McConnell, direktorica barv in materialov v podjetju Whirlpool, je za Forbes povedala, da se nadaljuje trend toplih in nevtralnih barv, kakršna je zemeljska bež barva. Vsi, ki sledijo zadnjim smernicam, bodo letos v kuhinjo dodali vsaj en zelen element, kos pohištva ali mali kuhinjski aparat. McConnellova opaža, da se je povpraševanje po zelenih tonih povečalo, ker so tako naravni in pomirjajo.

Arhiv
Arhiv

Celo igralka Drew Barrymore je v svojo blagovno znamko malih kuhinjskih aparatov Beautiful Kitchenware vključila kolekcijo v nežni zeleni barvi. Grelnik vode, opekač kruha, mešalnik, aparat za kavo, cvrtnik in posoda za počasno kuhanje so elegantni aparati, opremljeni z inovativnim zaslonom na dotik. Na nakupovalni seznam dodajte še kuhinjski robot KitchenAid Artisan Mini v svetlo zeleni barvi, s katerim lahko pripravite testenine, kruh, kolače in mnoge druge dobrote, ki bodo navdušili vse »lakotnike« v vaši jedilnici.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.