Zvok in slika, kot se šika

Miran Varga Miran Varga
24.10.2022 13:03

Tehno pametne igrače

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Huawei Mate 50 Pro
Arhiv proizvajalca

Mobilni paparazzo

Huawei je svojega novega zastavonošo nič kaj skromno označil kar za novega kralja mobilne fotografije. Pametni telefon Huawei Mate 50 Pro tako prinaša revolucionarno kamero, ki prvič v svetu mobilnih telefonov premore fizično zaslonko (da, podobno kot objektivi na zrcalno-refleksnih aparatih), ki jo seveda krmilimo v aplikaciji za zajem fotografij in videov. 10-stopenjsko nastavljiva zaslonka tako fotografske zmogljivosti dvigne na popolnoma novo raven. Z vrhunsko kamero Ultra Aperture s tipalom, ki premore 50 milijonov slikovnih pik, je kot nalašč za fotografe in kreativce po duši. A brez skrbi, tudi povprečni Janez in Mojca bosta z njim lahko zajela vrhunske fotografije, saj vgrajena pamet zagotovi, da je zajem svetlobe pri samodejnem načinu usklajen s prizorom in scenarijem fotografiranja. Paparazzo, vprašate. Da, v sistemu hrbtnih kamer je svoje mesto našla tudi kamera s periskopskim objektivom, ki lahko prikaže zelo oddaljene prizore in motive – hvali se s kar 200-kratno povečavo!

www.huawei.si

Cena: 1.299€

Ko igre oživijo

Odyssey Ark
Arhiv proizvajalca

Samsungovi inženirji so znova ukrivili zaslon. A ta je nekaj posebnega. Hibrid med televizorjem in računalniškim monitorjem, poimenovan Odyssey Ark, predstavlja nov mejnik na področju igranja iger. Njegova diagonala je daleč od tistih, s katerimi se hvalijo ukrivljeni monitorji, saj meri kar 55 palcev (138 cm), krivina pa znaša 1000R. Za tiste, ki jim te številke ne povedo veliko, pa tale opis: zaslon se zaradi izjemne ukrivljenosti »ovije« okoli uporabnikovega vidnega polja in zapolni njegov periferni vid. Izkušnjo še bolj poudari način, poimenovan Cockpit Mode, ki uporabnika v ustreznih igrah lahko skorajda preslika v kabino dirkalnika. Čeprav je prvenstveno namenjen igričarjem, Odyssey Ark, ki uporablja tehnologijo Samsung Quantum Matrix z diodami Quantum Mini LED, postreže z izjemno kontrastno in barvno realistično sliko, torej mu bodo prikimali tudi filmofili, ki se bodo »slinili« nad vsebinami v ločljivosti 4K. Za piko na i ga lahko uporabite tudi kot pisarniški monitor, njegov podstavek omogoča celo vrtenje/zasuk zaslona v pokončni položaj – s čimer postane spremljanje vsebin na spletnih straneh ali dokumentih povsem prijetno opravilo.

www.samsung.si

Cena: 2.999€

Zvočnika v ušesih

Slušalke Philips Fidelio T1
Arhiv proizvajalca

Mojstri televizorjev se že dalj časa preizkušajo tudi na področju zvoka, tokrat pa so si zadali prav poseben izziv – brezžične slušalke. Gre za kategorijo naprav, kjer vlada dobesedno »poplava« brezimnih kitajskih izdelkov, zato slušalke Philips Fidelio T1 zlahka izstopajo. Višjo ceno želijo upravičiti z vrhunsko tehnologijo in kakovostjo predvajanega zvoka. So ene redkih slušalk, ki podpirajo najnovejši standard Bluetooth 5.2 in njegove dobrote, torej bodo uporabniku lahko služile dolgo časa (ko bo menjal telefone). Prav tako izstopajo po nič kaj skromni velikosti, kar pa ima očitne prednosti – inženirji so vanje vgradili večje in kakovostnejše zvočnike, več prostora je tudi za baterijo, ki tako zagotavlja odlično uporabniško izkušnjo – kar devet ur avtonomije neprekinjenega predvajanja v načinu z vklopljeno tehnologijo aktivnega odpravljanja hrupa (ANC) in dodatnih 25 ur avtonomije, če uporabimo polnilni etui. Ob izklopljeni funkciji ANC pa se avtonomija predvajanja podaljša na zavidljivih 13 oziroma kar 35 ur.

www.philips.si

Cena: 249€

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta