Alenka Bratušek: Partner nima nobenih težav s pomivanjem posode

Eva Košak
23.04.2018 06:29
Alenka Bratušek je svojo politično pot s pomočjo uveljavljenega pisatelja Tadeja Goloba popisala v biografiji s pomenljivim naslovom V svojih čevljih. Krasi jo slika razvpitih salonarjev Cavalli z leopardjim vzorcem, za katere se pokončna Celjanka nikoli ni opravičevala in se ne misli opravičevati.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Miran Juršič
Cerar
Ko ste prevzeli vlogo predsednice vlade, je bila istočasno priljubljena danska serija Oblast (Borgen), ki prav tako govori o prvi predsednici vlade, in mediji so vaju radi vzporejali. Priznali ste že, da so zakulisne politične igre podobne, a v seriji so prikazovali tudi hud stres v zasebnem življenju. Kako so vašo službo takrat dojemali partner in otroka?
Ljudmila Novak je na predstavitvi knjige omenila, da jo je motilo, ko so se mediji in ljudje večkrat spotaknili ob vaša oblačila, kar je po njenem neprimerno, ker političarke niso manekenke, ampak imajo resne službe, doma pa še gospodinjska opravila in družino. Upam, da so vas takrat vendarle razbremenili domačih gospodinjskih opravil?
Sploh ne, želim slišati, kako vas je teh opravil razbremenil partner.
Zadnje leto je seksizem velika svetovna tema, feminizem že nekaj let ni več “grda beseda”, na spolno nadlegovanje pa tudi pri nas opozarjajo s kampanjo #jaztudi. Koliko seksizma in morda celo spolnega nadlegovanja ste bili v politiki deležni vi?
Janša
Je morala Alenka Bratušek zaradi funkcije od svojih otrok poslušati očitke? Cel intervju s poslanko lahko preberete v aprilski številki revije OBRAZI.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta