Alenka Godec: Moj sin me je kar malo presenetil

Sonja Javornik
24.07.2018 06:47
Tri desetletja so minila od takrat, ko se je Alenka Godec predstavila na festivalu Pop delavnica s svojo takratno zasedbo Cafe in odpela pesem Tvoja. Takoj je bilo jasno, da je domača scena dobila enega najlepših vokalov vseh časov. Jubilej proslavlja tudi z novo skladbo Zvezda, saj Alenka raje gleda naprej, čeprav je tudi ponosna na pretekle uspehe.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
»Tudi ob največjih uspehih sem čutila tla pod nogami,« pravi ena naših najboljših pevk.
Ivan Bliznetsov
30 let je že od Tvoje in vaših začetkov. Kako se jih danes spominjate?
So ta leta minila hitro? Kako bi jih opisali?
Kariero ste začeli v zasedbi Cafe, ampak večji del poti ste prehodili sami, kot solistka.
Je bila dobra odločitev, da ste šli svojo pot, ali kdaj pogrešate to, da bi odgovornost in odločitve delili s kolegi iz skupine?
Moram vprašati - se kdaj počutite kot zvezda? Seveda sem asociacijo dobila pri novi skladbi Zvezda …
Pa vas je kdaj poneslo ali ste bili res ves čas trdno na tleh? Ker danes je seveda logično, da ste prizemljeni, ampak ob prvih uspehih ste bili še mlado dekle in bi bilo seveda logično, da bi se vam zdelo več kot fino, da vas nenadoma vsi prepoznajo?
Izjemna vokalistka ste. Je bil ta dar včasih za vas tudi breme? Ali čutite morda kakšno dolžnost, da na glas pazite bolj kot recimo kolegice, ki že v osnovi nimajo takšnih zmožnosti kot vi?
Glede na to, da ste tudi poučevali nemški jezik, me zanima, ali ste morda kdaj pomislili tudi na to, da bi se preizkusili kot pevka na nemškem trgu? Ali sploh kje v tujini?
Moža ste uspešno skrivali vsa ta leta, ampak vse kaže, da bo tudi širša javnost imela priložnost spoznati vajinega sina. Tudi Luka je namreč glasbeno aktiven. Ste veseli, da je dobil vaše gene? Kako mu je všeč vaša glasba?
Glede Luke moram omeniti še to, da sodeluje z Magnificovim sinom. Ali bosta tudi starša - torej vi in Magnifico - kaj skupnega naredila? Kako vam je všeč to, kar počneta Luka in Peter?
Intervju je bil objavljen v reviji STOP.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta