Avicii: Zadnji trenutki pred smrtjo in skrivno družinsko življenje

Asja Lednik
29.04.2018 17:12

Imel je dekle, bil je očim malemu Luki in na poti k srečnemu družinskemu življenju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Avicii z malim Luko. 
Instagram

V svetu še vedno odmeva vest, da je mnogo prezgodaj, star komaj 28 let, umrl eden najbolj znanih didžejev na svetu, Avicii, katerega pravo ime je Tim Bergling. Njegovo truplo so našli 20. aprila v Muskatu, glavnem mestu Omana. Vse od takrat se pojavljajo ugibanja, kaj je povzročilo njegovo smrt. Policija je kmalu po dogodku izločila tujo krivdo.
Aviciijeva družina je pred dnevi namignila, da bi vzrok smrti lahko bil samomor, saj naj bi se glasbenik že dlje časa bojeval z vprašanji o smislu življenja in sreči. V sporočilu za javnost je glasbenikova družina med drugim zapisala: "Ni mogel več nadaljevati. Želel je najti mir. Tim ni bil ustvarjen za hiter in krut svet šovbiznisa, v katerem se je znašel. Bil je občutljiv fant, ki je imel neizmerno rad svoje oboževalce, a se je kljub temu raje izogibal temu, da bi bil v središču pozornosti."
{twitter}https://twitter.com/tiesto/status/987404637526425603{/twitter}
Svojo smrt je glasbenik v dokumentarnem filmu z naslovom Avicii: True Stories "napovedal" kar sam. Tam je dejal, da bo kmalu umrl, v kolikor se njegovo nastopanje in turneje ne bodo končale. Letno naj bi imel po 350 nastopov po vsem svetu.

Njegovi zadnji dnevi

V javnost prihajajo tudi informacije o njegovih zadnjih tednih in dnevih. Po poročanju Rolling Stona je Avicii več tednov preživel v Los Angelesu, kjer se je v glasbenem studiu družil skupaj  z glasbenim producentom in piscem pesmi Joem Janiakom. Za tem naj bi se odpravil v Oman, z namenom, da obišče kraljeve prijatelje v državi. Janiak je za medije dejal, da je Avicii med njunim glasbenim ustvarjanjem izgledal izčrpan, kljub temu pa mu je glasbenik obljubil, da se po potovanju v Oman vrne nazaj v Los Angeles.
{instagram}https://www.instagram.com/p/BhzTQ57nqCl/?taken-by=martingarrix{/instagram}
Izjavo o njegovem zadnjem obdobju je podal tudi Per Sundin, vodja studia Universal Music na Švedskem, ki je povedal, da je bila glasba, ki jo je trenutno ustvarjal, prijetna in srečna. "Ljubil je to, kar je ustvarjal," je dejal.
Še eden Aviciijevih glasbenih kolegov, Mike Einzinger, je povedal, da je glasbenik po upokojitvi od glasbenih odrov izgledal veliko bolje. Izgubil naj bi videz "okostnjaka", videti je bil bolj zdrav, kot bi končno videl nekaj sonca, je dejal.

Težave z alkoholom vodile do zdravstvenih zapletov

Avicii nikoli ni skrival težav z zdravjem, ki so ga pestile več let. Po poročanju Rolling Stona je bil leta 2012 hospitaliziran zaradi akutnega pankreatitisa, ki se je pri glasbeniku pojavil zaradi hudega stresa in prekomernega pitja. V bolnišnici je ostal 11 dni.
Leta 2014 sta sledili operaciji odstranitve žolča in slepiča, hkrati pa je v tem obdobju odpovedal tudi nekaj nastopov. S pitjem naj bi v tem obdobju končal, saj ga je bolezen močno zdelala. S koncertiranjem je glasbenik nadaljeval še dve leti, leta 2016 pa naznanil, da se od glasbenih odrov dokončno poslavlja. 
{instagram}https://www.instagram.com/p/Bhzd1kqnUM_/?utm_source=ig_embed{/instagram}
Tistega leta je za Hollywood Reporter dal intervju, v katerem je priznal, da scena elektronske glasbe ni bila zanj. "Bilo je noro potovanje. Ustvarjati sem začel pri šestnajstih, pri osemnajstih sem začel nastopati.Od takrat naprej sem bil sto odstotno v tem," je povedal.
{instagram}https://www.instagram.com/p/BiDqPkWgdEt/?taken-by=terezakacerova{/instagram}
"Ko se ozrem nazaj in pogledam, kaj vse sem dosegel se vprašam, ali se mi je to zares zgodilo. Po svoje je to bilo najboljše obdobje mojega življenja, ki pa je terjalo svojo ceno. Ogromno stresa in anksioznosti. Vseeno lahko rečem, da je bilo to najboljše, kar se mi je zgodilo," je dejal takrat.
Po težavah z zdravjem naj bi Avicii s popivanjem povsem prenehal. Glasbenik Nile Rodgers je za AP povedal, da je bil po njunem skupnem nastopu pred tremi leti močno razburjen, ko je Aviciija ponovno videl v vinjenem stanju. "Obljubil mi je, da ne bo več popival. Bil sem žalosten, ko sem ga tisto noč ponovno videl opitega. Rekel sem mu: hej, kolega, kaj se dogaja, obljubil si, da si s tem končal."

Srečno družinsko življenje

Po natrpanem urniku in hitrem tempu se je z upokojitvijo glasbenik odločil, da se posveti predvsem družinskemu življenju. Dlje časa je bil v skrivnem razmerju s Čehinjo Terezo Kačerovo, ki je iz prejšnjega razmerja imela nekaj let starega sina Luko. Malček naj bi z Aviciijem navezal posebno vez, kar potrjujejo tudi posnetki, ki jih Kačerova objavlja na Instagramu v dneh po glasbenikovi smrti.
{instagram}https://www.instagram.com/p/BiDpNc0nayp/?taken-by=terezakacerova{/instagram}
Po poročanju tujih medijev je par načrtoval družino. Tereza Kačareva je na Instagramu pustila ganljivo pismo. "Dragi Tim. Zadnje dni sem preživela ob čakanju, da se zbudim iz te more, da mi nekdo pove, da gre le za neslano šalo, za brezvezno napako. Mislim, da se počasi zavedam, da te resnično nikoli več ne bom videla. Rada bi ti povedala, da se Luka nikoli ne bo spomnil življenja brez tebe. Upam, da si bo zapomnil življenje s tabo. Jaz bom tu, da ga opominjam. Vsakič, ko pomislim, da nečesa ne bova končala skupaj, me boli srce. Nikoli nisva končala najinega Harry Potter maratona. Ostal nama je še en del. Nikoli nisi videl mojega odziva, ko profesor Raws umre. Nikoli te nisem mogla dokončno prepričati, da bi bilo najini hčerki ime Serafina. Nikoli nisi končal tatuja, ki je naključno spominjal na moj obraz."
{youtube_center_ozko}https://youtu.be/F82W3tKtr8c{/youtube_center_ozko}

V nadaljevanju pisma je zapisala: "Vedno sem si želela, da najino razmerje ostane skrivnost. Da ostane samo najino. Predstavljala sem si, da bom novico o razmerju razkrila takrat, ko bom noseča z najinim otrokom. Oh, sedaj je načrt povsem brez pomena. Klicala sem te angel. Nisem si predstavljala, kako hitro boš postal eden od njih. Zadnji besedi, ki si mi ju rekel, sta bili ljubim te. No, tudi jaz te ljubim."

Glasne govorice

Kljub temu, da je Avicii v zadnjem obdobju našel srečo, pa so glasnejše ponovno postajale govorice o njegovi odvisnosti od alkohola. Te so se pojavile po tem, ko so ga fotografi ujeli v družbi dveh prijateljev, kjer Avicii v roki drži kozarec. Kljub temu, da iz fotografije ni razvidno, ali gre za alkohol ali ne, je glasbenik vzbudil zanimanje javnosti in sprožil ugibanje, ali je ponovno podlegel alkoholu.
{twitter}https://twitter.com/jenifer917/status/987934808553807872{/twitter}
Težave z alkoholizmom in zdravjem so bile njegov spremljevalec velik del njegove kariere. Kljub temu je Tim Bergling oziroma Avicii postal eden najbolj znanih in cenjenih didžejev na svetu, ki se je lahko pohvalil z nepozabnimi hiti, ki so kraljevali na vrhu glasbenih lestvic in  z vrtoglavimi zaslužki. A denar ga ni zanimal. Nekoč je v enem od intervjujev dejal, da ga materializem ne zanima. Mnogo več mu je pomenilo življenje, ki ga je lahko živel brez soja luči in drame, ki ga je obkrožala  v glasbenem svetu. Koliko teh trenutkov je zares doživel v zadnjih letih ne ve nihče, a dejstvo je, da se je inovator elektronske plesne glasbe poslovil na vrhuncu in mnogo prezgodaj.
{youtube_center_ozko}https://youtu.be/UtF6Jej8yb4{/youtube_center_ozko}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta