Bajagi ne dovolijo, da bi pel v Karlovcu

13.08.2018 12:28

Spet "nevihtno" hrvaško-srbsko poletje: tako nekdanji hrvaški borci cenzurirajo kulturo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bajaga.
Sašo Bizjak

Momčilo Bajagić Bajaga in Instruktori ne bodo nastopili čez tri tedne na karlovških dnevih piva, ker so se temu uprli hrvaški branitelji, veterani vojne na Hrvaškem v devetdesetih, v še vedno od vojne travmatizirani državi vplivni usmerjevalci javnega mnenja, prek katerih si glasove nabira tudi velik del hrvaške radikalnejše politike. Na oder pa v Karlovcu ne bo tudi sijajnega hrvaškega benda Hladno pivo, ker so fantje zavrnili, da bi bili zamenjava za prepovedanega Srba, ob katerem so na območju bivše Jugoslavije rasle generacije in je tako še danes.  
"Vse več je barbarov," se je na novo politiziranje kulture na vnetljivi hrvaško-srbski relaciji odzval Bajaga, ki je pravkar koncertiral pred navdušeno puljsko areno. O pokončni reakciji Hladnega piva pa je rekel tole: "Fantje iz Hladnega piva so super, kapo dol. Če bi bil položaj obrnjen, bi tudi mi ravnali enako, častno in kolegialno."     

{facebookpost}{/facebookpost}

Zadnje "cenzuriranje" je padlo v čas proslavljanja še ene obletnice Nevihte (Oluje), kar je na Hrvaškem zmeraj visoko rizičen dogodek, na katerem zna domoljubje prekoračiti sprejemljive meje. Malo pred obletnico Nevihte je bil za iste kroge sporen koncert Hrvatov Hladno pivo v Splitu.  


 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta