Bql in Nika povsem iz sebe: Raay in Marjetka šokirala z odločitvijo

D.Ži
09.10.2018 10:55

Tega nismo pričakovali. Kaj se je zgodilo, da je toliko slovenskih pevcev te dni povsem brez besed?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Maraaya in Jazzilaz so navdušili v bernardinskem Gran Cafeju.
Youtube

A je to konec za Maraayo? Misel, ki je prešinila oboževalce mednarodno odmevnega slovenskega glasbenega projekta, s katerim sta Raay in Marjetka Vovk lansirala več uspešnic. Slovenska glasbena zakonca namreč te dni prepevata precej drugačne reči. Klasike, svetovne uspešnice v drugačni preobleki. Na odru jima družbo dela zasedba Jazzilaz. Zelo elegantno, salonsko in nekako ... odraslo. Začetek konca Maraaye? Daleč od tega.
Da bi šokiranim oboževalcem pojasnili, kaj se dogaja, smo se obrnili kar na Raaya in Marjetko. "Kje pa. Projekt nikakor ne postavlja Maraaye pod vprašaj. Recimo, da smo tako še bolj izpostavili značaj Maraaye, a v vzporedni zgodbi, kjer Marjetkin glas zaživi eksponentno še bolj, kot je do zdaj, torej tisti Marjetkin glas, ki je v projektu Maraaya navdušil in udaril kot strela z jasnega. Vedno so bile rdeča nit najinega ustvarjanja uspešnice, in ker sva oba velika oboževalca fenomena Postmodern Jukebox in drugih ambasadorjev, ki svetovne uspešnice predelajo v povsem drug način, sva ustvarila zasedbo Maraaya & Jazzilaz, nekaj, česar v Sloveniji (še) ni bilo, vsaj ne v taki obliki," pojasnjuje Raay.
{embed_youtube}https://youtu.be/sZwVXVbgq_Q{/embed_youtube}
Da je Maraaya bolj živa kot kadarkoli, pravi tudi Marjetka: "Čakala sem kar nekaj let, da je ta glasbena zgodba dozorela. Na prave glasbenike, na prave aranžmaje, na pravi repertoar in dobro energijo. Ob letošnji novi sezoni Talentov in hkrati vzporedno z novimi hiti, ki prihajajo do konca leta 2018, je bil enostavno pravi čas za Jazzilaz in veselim se koncertov po Sloveniji, ki prihajajo pozimi in spomladi."
Prvi odzivi so izjemni, saj so poslušalci v bernardinskem Grand Cafeju glasbenike nagradili s stoječimi ovacijami. Tam je bilo tudi nekaj tistih, ki jim Raay in Marjetka pomagata pisati uspešne zgodbe, tudi Nika Zorjan, Rok in Anej Piletič - Bql, pa Klara Jazbec in Ula Ložar, ki so mentorjema čestitali. Spontano so nekateri čustvene odzive na koncert objavili na aplikaciji Instagram Story.
Niko Zorjan je koncert očitno pustil povsem brez besed ...
{embed_youtube}https://youtu.be/MLrzMTgv59s{/embed_youtube}
Povsem iz sebe sta bila tudi Bql ...
{embed_youtube}https://youtu.be/6JvcpwXrawc{/embed_youtube}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta