Esad Babačić: Zaradi svojega imena nisem imel težav

Gorazd Dominko
11.09.2018 06:39
Esad je odraščal v ljubljanskih Mostah in Vodmatu, v mešanem, bošnjaško-hrvaškem zakonu, po končani osnovni šoli, ki jo je izdelal v večernem programu, pa se je kot fizični delavec zaposlil v pekarni.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Osebni arhiv
“Iskreno povedano, zaradi svojega imena in priimka nisem imel težav. Moja drugačnost je imela druge temelje in ni imela prav nič opraviti z nacionalnimi predznaki. Sam sem si tlakoval pot in verjetno ne bi bila prav nič drugačna, če bi bil recimo Edo Babnik. Žal pa obstajajo mnogi, ki se ravnajo tudi po drugačnih parametrih.”
“V bistvu se še vedno skriva. Ne more se prebiti v ospredje. Mu ne dovolim. Veste, danes je marsikdo intelektualec. Tako kot marsikaj drugega je tudi ta beseda danes tako zlorabljena, da v njej ni več prav veliko poslanstva.”

Biografija Dejana Zavca

Dejana Zavca
“Mislim, da ni bilo tu nikdar nobene kariere. Kdo ima pri nas kariero? Morda se komu dozdeva, a kaj kmalu ugotovi, da je vse skupaj utopija, utvara … Najraje imam sicer vloge, v katerih ni treba igrati. In morda se kdaj najde takšen, v katerem bom lahko to, kar sem,”

Esad danes

“Ljudje se sicer otepajo romantike, kar je seveda napaka. Klasična, bi rekel. Sami sebi zapiramo vrata. To je stvar poguma. Preveč jih je, ki nimajo hrabrosti za odkrivanje drugih svetov. Nenehno živijo v svojem. Zakletem. Žal,”
Članek je bil objavljen v avgustovski številki revije OBRAZI. Nova številka bo izšla 13. septembra.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta