Eurojackpot: Kdo je novi slovenski milijonar? Rekordni dobitek bo lahko dvignil po 6. maju

Va
24.04.2024 09:14

60 milijonov evrov pomeni najvišji loterijski dobitek v Sloveniji do zdaj. Vplačan je bil online, po odbitem davku pa se bo veselila tudi občina, v kateri ima srečnež ali srečnica stalno prebivališče.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bobni za igro na srečo Eurojackpot
Loterija Slovenije

Nekdo je pravo kombinacijo številk vplačal prek spleta na loterija.si. Na sinočnjem žrebanju igre Eurojackpot sta srečno kombinacijo za dobitek 5 +2, ki je dosegel maksimalni sklad 120 milijonov evrov, sicer pravilno napovedala dva udeleženca, zato si bosta zmagovalni jackpot razdelila - kot je znano, sta srečneža iz Slovenije in Nemčije. Vsak prejme po 60 milijonov evrov.

Pri Loteriji Slovenije pričakujejo izplačilo eurojackpota po 6. maju. Po pravilih igre na srečo Eurojackpot lahko Loterija izplača dobitek 5 + 2 namreč sedmi delovni dan po objavi poročila o žrebu. Ima pa srečni dobitnik ali dobitnica za prevzem dobitka čas do 22. julija letos.

Najvišji možen eurojackpot v Sloveniji in Nemčiji!

Ko bo dobitek izplačan, pa se bo razveselila tudi občina stalnega prebivališča te osebe, saj bo prejela kar 9 milijonov evrov davka na dobitek, srečnežu, ki je igral na prave številke, pa bo ostalo 51 milijonov evrov. Ob milijonskem dobitku so udeleženci igre v zadnjem žrebanju samo v Sloveniji vplačali kar 9759 različnih dobitkov v skupni vrednosti 60.120.585,60 evra.

Eurojackpot kot največja igra na srečo v Evropi in sploh prva mednarodna igra na srečo v Sloveniji se pri nas igra že že 12 let. Samo v letu 2023 je bilo izžrebanih 648.078 dobitkov v skupni vrednosti 9.578.297,50 evra.

Loterija Slovenije kot soustanoviteljica sodi med najuspešnejše prirediteljice igre, saj je do sedaj kar šest srečnežev v Sloveniji postalo eurojackpot milijonarjev, štirje od njih so vplačali glavni dobitek 5 + 2, dva pa dobitek 5 + 1. Najvišji dobitek doslej je bil vreden 28.207.473,90 evra, vplačan pa je bil leta 2014 v Žalcu. 

Včerajšnji rekordni eurojackpot je tretji milijonski loterijski dobitek letos, vplačan prek loterija.si. Januarja je bil pri igri Eurojackpot izžreban dobitek 5 + 1 v vrednosti 2.398.356,60 evra, v začetku aprila pa je bila pri Lotu izžrebana šestica, vredna kar 1.961.619,30 evra, so še sporočili iz Loterije Slovenije.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta