Facefitness je pomladitveni trik par excellence

Urška Kereži
05.10.2018 06:02

Redna masaža obraza dokazano in povsem brezplačno koži vrača volumen, napetost in zdrav sijaj.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

Obstaja vsaj en nesporen nauk, ki ga lahko potegnemo iz občasnih sezonskih bojev s celulitom ter uvelim tonusom kože - da z gnetenjem in vtiranjem anticelulitnih krem dosežemo (vsaj) svilenkast otip, če se "strukturni" rešitvi težave že ne približamo. Uravnotežena prehrana, rednejše gibanje, za piko na i pa še energična masaža kritičnih delov in spremembe so tukaj. Enako bo z obrazom in vratom, le nekoliko nežnejši bodite kot pri nepopustljivem obračunu z nakopičenimi maščobnimi grudicami na trebuhu, nogah in bokih. Tokratna namena samomasaže sta namreč tako krepitev kot sprostitev, odvisno od mišic, ki se jih lotevamo. V obeh primerih bo boljša prekrvavitev pospešila dotok kisika in hranil, ki jih celice potrebujejo za delovanje in obnovo. Če ne veste, kako in kje pritisniti, tapkati, celo ščipati, da bo koža kar se da napeta in sijoča, se zahtevnejših samomasažnih tehnik raje ne lotevajte. Več škode kot koristi zagotovo ni rezultat, ki si ga želite. A kljub neizkušenosti ne vrzite puške v koruzo. Naslednje smernice so dovolj, da pogumno stopite pred ogledalo.

Šentjanževo olje
Shutterstock

1. Pomlajevanje se začne v telesu

Kakovostna, organska hrana, polna vitaminov in mineralov ter z nizko količino škroba, soli in sladkorja, je obvezen del opreme v boju proti staranju. Zato naj vam teknejo zelenjava, beljakovine in dobre maščobe, žejo pa raje kot s sokovi gasite z vodo ali čaji.

2. Nov ritual

Med jutranjim pitjem kave, še pred nanosom make upa, ter večernim sproščanjem ob televiziji, ko ste z obraza odstranili dnevno "masko", začnite nov masažni ritual. Obraz naj bo zmeraj čist.

3. Olje je dobrodošlo

Za masažo uporabljajte čim bolj naravna olja, kot so ekstra deviško olivno, mandljevo, jojobino, kokosovo, arganovo ali olje vrtnice. Seveda se da tudi brez njih, a bo učinek intenzivnejši.

Olje za masažo
Shutterstock

4. Vaje

Preden začnete, kot rečeno, obraz in vrat raje namažite z oljem ali mastno kremo, da bodo prsti po površini gladko tekli. Najbolje, da se vaj lotite od čela proti bradi in vratu ter nazaj. Zaključite ponovno na čelu. Dlani in prste prej ogrejte tako, da jih med seboj nekajkrat podrgnete.
1. vaja - osnovno sproščanje: Kazalca, sredinca in prstanca obeh rok položimo na sredino čela tako, da se konici sredincev stikata. Z rahlimi potegi vlečemo do senc, mimo ušes in čeljustne kosti po vratu navzdol do ključnice.
2. vaja - sproščanje za oči: Sredinec položimo ob zunanji kotiček očesa in prst rahlo povlečemo pod očmi proti notranjemu kotičku. Nadaljujemo še navzgor, pod obrvjo, da krog zaključimo na zunanjem kotičku očesa. Sredincu se pridruži kazalec in po isti poti potujeta proti notranjemu kotičku, kjer zamenjata smer in drsita še pod očesom navzven do senc, nato navzdol mimo ušesa, čeljustne kosti, po vratu do ključnice.
3. vaja - proti podbradku: Palca obeh rok postavimo pod brado in ju po robu spodnje čeljustne kosti s srednje močnim pritiskom vlečemo proti ušesom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta