(FOTO) Izbrali 10 sanjskih poročnih destinacij, med njimi je tudi slovenski turistični biser

D.Ži
03.11.2022 10:20

Priljubljen popotniški portal Conde Nast je izbral kraje, ki so kot nalašč za sanjsko poroko. Tudi pri naših sosedih je nekaj pravljičnih destinacij, ki pa se težko kosajo s slovenskim adutom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Dolgo so pari sredi koronskega zatišja morali čakati na uresničitev svojih poročnih sanj. In zdaj ko jih lahko, jih poskušajo izživeti do obisti. Da bi iskanje kar se da lepe in posebne poročne destinacije bilo čim lažje, je priljubljena popotniška spletna stran Conde Nast pripravila po svojem okusu narejen seznam lokacij, kjer je najlepše dahniti usodni da. Med njimi je tudi slovenski turistični biser, Blejsko jezero. Tudi v naši okolici so opazili nekaj romantičnih destinacij, navdušila sta jih italijansko jezero Como, pa drugo največje hrvaško mesto, Split. Svoje bralce vabijo na vse strani sveta.  In kako je videti njihov seznam sanjskih poročnih destinacij?

Jezero Como, Italija

Tretje največje italijansko jezero ob vznožju Alp dobro lovi ravnotežje med turistično prepoznavnostjo in eterično skrivnostnostjo. Obale jezera Como so veličastno okrašene z razkošnimi vilami, negovanimi vrtovi, ki se razprostirajo proti pomolom, razkošnimi hoteli, elegantnimi restavracijami in zasebnimi rezidencami. 

Najboljši čas za poroko: april – junij, september – oktober.

Romantična poroka na jezeru Como. 
Profimedia

Santorini, Grčija

Santorini vabi mladoporočence z vsega sveta s svojimi belo-modrimi vasicami, ki se nizajo ob robu vulkanske kaldere. Romantika je v zraku, dih jemajoči razgledi, sončni zahodi, ki razžarijo nebo in zgodovinsko bogastvo so češnja na torti. Slovesnosti tukaj so prepojene s soncem, stopijo se v sprejeme ob sončnem zahodu in ples na prostem dolgo v noč. Vasica Pirgos, manj obljudena sorodnica Fire in Oie, leži ob vznožju gore Profitis in očara tiste, ki obiščejo okoliške vinograde in strme srednjeveške uličice. 

Najboljši čas za poroko: april – maj, september – november.

Poroka na Santoriniju predstavlja sanje številnih zaljubljencev. 
Profimedia

Škotsko višavje, Škotska

Škotsko višavje se razteza ob gradu Balmoral. To divje in neukročeno območje Škotske, ki ga ljubi kraljeva družina, je lahko ostro in neizprosno, a tudi izjemno romantično. Zgodovine polne plesne dvorane, odete v tapiserije, v osrčju številnih veličastnih gradov pogosto gostijo pompozne, pa tudi zelo intimne dogodke.

Najboljši čas za poroko: junij – avgust.

Poroka sredi škotskega višavja je brez dvoma zelo izviren podvig. 
Profimedia

Ibiza, Balearski otoki

Ibiza slovi kot destinacija za tiste, ki obožujejo bučne zabave. Precej prezrto je njeno podeželje, kjer lahko bolj umirjeni popotniki najdejo mir in idilo. Lepa pokrajina in milo, prijazno podnebje ustvarjata idealno destinacijo za poročne pare. Gre tudi za zelo praktično izbiro, saj je verjetnost deževnega vremena zelo majhna.  Od sončnega zahoda na plaži do krasnih butičnih hotelov na podeželju, Ibiza ponuja toliko vsega, zlasti v vasicah okoli San Miguela.

Najboljši čas za poroko: maj – september.

Ibizo poznamo predvsem kot "party" destinacijo, a nudi tudi veliko romantike. 
Profimedia

Cape Winelands, Južna Afrika

Ni prav blizu, a je dolgo potovanje vredno prestati, saj je tukaj nešteto lepih lokacij za dan najlepših sanj.  Od svetlih luči obale V&A, pred katero stoji impresivno pročelje Table Mountain, do Johannesburga. Le uro vožnje od Cape Towna vas preseneti niz krajev, ki sestavljajo regijo, posejano z vinogradniškimi posestmi in dih jemajoča pokrajina. Kraj Zorgvliet, na primer, ponuja luksuzno podeželsko eleganco, ki povzema pristni značaj Stellenboscha, enega najbolj znanih mest tukaj, medtem ko je Beau Constantia s panoramskimi razgledi na gore primeren za tiste, ki iščejo spokojnost. 

Najboljši čas za poroko: november – marec.

Južna Afrika ponuja neskončne razglede in veliko podeželske idile. 
Profimedia

Provansa, Francija

Znano je, da so imeli Vincent Van Gogh, Paul Cézanne in Pablo Picasso globoko in dolgotrajno ljubezensko razmerje s sončno Provanso. In ni težko razumeti, zakaj. Ljubke vasice, valoviti oljčni nasadi in ametistni sijaj polj sivke prispevajo k lepoti edinstvene tapiserije jugovzhodne Francije. Poroka v starem dvorcu? Kot iz pravljice. Château Sainte Roseline lahko gosti do 1000 ljudi, ponaša se s svojo kapelo, samostanom iz 12. stoletja in domačim vinom iz posestva.

Najboljši čas za poroko: marec – maj, september – november; začetek julija, ki sovpada s cvetenjem sivke.

Poroka sredi polj sivke v Provansi. Klišejsko, a neprekosljivo. 
Profimedia

Marakeš in gorovje Atlas, Maroko

Vsakdo, ki je kdaj obiskal Marakeš, vam bo povedal, da je to kraj, ki navduši vse čute. Od raznobarvnih začimb, ki jih prodajajo iz ogromnih tkanih vreč, do cikcakastega vrveža tržnic in modro-zelenih odtenkov dvorca Jardin Majorelle-Yves Saint Laurent. Hoteli, kot sta La Mamounia, nekoč zelo priljubljeno zatočišče Charlieja Chaplina in Churchilla, in Royal Mansour, v lasti maroškega kralja, prav tako na svoj način dopolnjujejo bogato tapisero tukajšnjega življenja

Najboljši čas za poroko: marec – maj, september – november.

Poroka v Marakešu je magično doživetje. 
Profimedia

Split, Hrvaška

Hrvaška hitro postaja ena izmed najbolj priljubljenih držav za organizacijo poroke, zahvaljujoč svoji čudoviti obali in zgodovinskim krajem s starimi kamnitimi središči. In čeprav lahko najdete čarobne poročne kraje posejane po otokih, Split postaja ena najbolj priljubljenih poročnih destinacij.  Živahno obalno mesto, ki se razteza kilometre vzdolž vzhodne obale Jadranskega morja, že dolgo privablja bogate obiskovalce s svojimi številnimi dogodki, kot sta Splitski festival in Teden jaht. Terasa Meštrovićeve galerije gleda na morje in srednjedalmatinske otoke Šolta, Brač, Hvar in Vis. Našli boste tudi ogromno butičnih hotelov izven središča. 

Najboljši čas za poroko: maj – junij, september – oktober.

Split postaja vse bolj priljubljena destinacija za mladoporočence. 
Profimedia

Bali, Indonezija

Daleč je, a ko letite v raj, čas ni pomemben. Poroke na Baliju so ponavadi bolj intimne, gre za slovesnosti na plaži, na katerih sodelujejo le najožja družina in prijatelji. Priljubljene so tudi skromnejše poroke na vrhu pečine in tradicionalni očiščevalni obredi v templjih. Bali je dom tudi nekaterih najboljših hotelov, ki s svojo pompoznostjo jemljejo dih.

Najboljši čas za poroko: maj – junij, september.

Povsem jasno je, zakaj je Bali ena najbolj priljubljenih poročnih destinacij. 
Profimedia

Blejsko jezero, Slovenija

"Blejsko jezero v Sloveniji gnezdi v središču Julijskih Alp in je pravo srednjeveško čudo, razporejeno po dramatičnem okolju. Od vrhov gora do valov ledeno modre vode, gradov, ruševin in spomenikov.  Sredi jezera je otok, ki daje eterični občutek. Tukaj domuje gotska cerkev iz 15. stoletja, ki kraj simbolično povezuje s sklenitvijo zakonske zveze, na voljo je parom, ki se želijo poročiti. Od visokega do nizkega tukaj vlada veličastnost, ki presega glamur. Vrhunec predstavlja Blejski grad, najbolj priljubljeno prizorišče porok, s skoraj ptičjim pogledom na jezero in gozdnate gore, ki ga obkrožajo. Vila Bled, ki se nahaja na precej nižjem zemljišču, in je le minuto hoje oddaljena od obale jezera, ponuja nekoliko bolj sodobno podobo. Nekdanja poletna rezidenca predsednika Tita, vila in parki zunaj nje so skrbno ohranjeni, da očarajo mladoporočence in njihove goste," piše o Bledu Conde Nast. 

Najboljši čas za poroko: april – maj, september – oktober.

Eterične lepote polno Blejsko jezero je za mariskoga povsem novo, nepričakovano odkritje. 
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta