(FOTO) Osemčlanska družina naročila drage zrezke, dvojne sladice in 15 steklenic vina, nato pa nenadoma izginila

A.L.
22.04.2024 11:40

Beg iz restavracije brez plačila je v Veliki Britaniji kaznivo dejanje, za katero je zagrožena kazen do dveh let zapora.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Osemčlanska družina je obiskala restavracijo Bella Ciao v Port Talbotu v Walesu, kjer je dobila račun v višini 329 funtov, nato pa pobegnila, poročajo tuji mediji. Osebje restavracije, ki ponuja italijansko kuhinjo, je povedalo, da je družina naročala drage zrezke, dvojne sladice, popili so tudi 15 steklenic vina.

Po prejemu računa je mati poskušala plačati s kartico, ki je bila dvakrat zavrnjena. Osebju naj bi rekla, da bo njen sin počakal v restavraciji, medtem ko bo ona šla po drugo kartico. Ženska se v restavracijo ni vrnila, pobegnil pa je tudi sin. "Fant se je približal vratom in začel teči. Moj sin je želel iti za njim, a sem mu rekel, da ni treba," je dejal direktor restavracije Tyrone Reese, ki je pozneje ugotovil, da ne more stopiti v stik z družino, ker je bila številka, uporabljena za rezervacijo, lažna. Reese je incident prijavil policiji.

Restavracija Bella Ciao je dogodek opisala tudi na Facebooku in zraven priložila posnetek nadzorne kamere. Kmalu so se oglasili zaposleni v bližnjih restavracijah, ki so povedali, da družino poznajo, saj da enako dela tudi pri njih. Kontaktirali naj bi tudi policijo, a eden od zaposlenih trdi, da ta primera ni vzela posebej resno.

So pa objavljeni posnetki Tyronu Reesu pomagali pri poslovanju, saj se je naslednji večer število rezervacij potrojilo, kar vidi kot znak solidarnosti lokalne skupnosti.

Beg iz restavracije brez plačila je v Veliki Britaniji kaznivo dejanje, za katero je zagrožena kazen do dveh let zapora.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta