(FOTO) Senidah (Muff) navdušila veliko nogometno družino

Tomaž Ranc Tomaž Ranc
19.12.2017 13:53

Nogometna družina se je zbrala na tradicionalnem prednovoletnem sprejemu in z optimizmom napoveduje Futsal Euro ter delo klubov in reprezentanc. Zdenko Verdenik: "Kavčič je optimističen človek in učeč trener, ki ga zanima vrhunska stroka"

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Skupina Muff s pevko Senidah je jemala dih nogometašem. 
Tomaž Ranc

Slovenski nogomet niso samo Oblak, Katanec in Zahovič. Drugi nogometni c(s)vetovi, skupaj pa okoli 600 ljudi, so se zbrali na zdaj že tradicionalnem spektaklu v kongresnem centu. Potem ko je Čeferinova ekipa stavila na gledališko-športne spektakle režiserja Matjaža Bergerja, lanska prireditev v prehodnem obdobju, ko je krmilo najbolje organizirane športne zveze prevzel Radenko Mijatović, ni navdušila. Bodo letos popravili vtis, zakaj zamuda? Spet pride Čeferin, so se spraševali gostje. Ne, šefa Uefe ni bilo, poslal je le pozdrave. Je pa zveza programski vtis popravila s kombinacijo žive muzike, videa.

Tosca Beat, Baseless, Mijatović in Muff

Skupina Tosca Beat, ki modernejšo, urbano glasbo in elektroniko združuje s klasiko in opero, je z izvedbo himne bližajočega se Futsal Eura nakazala smer in tako smo počasi začeli pluti v nogometne vode. Mikrofon je prevzel Mijatović, naštel uspehe, obžaloval, ker nismo na mundialu, predvsem pa nizal izzive prihodnosti. Filmi o ligaškem nogometu, A reprezentanci, ženskem nogometu in družbeni odgovornosti nogometa ob živem petju Baseless so ponudili prerez spominov, tudi tistih, ki v medijih niso tako odmevni kot Katančeve izjave ali Tavaresevi rekordi – tak je denimo dogodek na Debelem Rtiču, kamor so z Uefino Fundacijo za otroke pripeljali številne mlade iz medobčinskih zvez in jim omogočili nepozabne nogometne počitnice. Da, tudi to je slovenski fuzbal.

Skupina Muff s pevko Senidah je jemala dih nogometašem. 
Tomaž Ranc
Sedanji in nekdanji selektor Tomaž Kavčič in Zdenko Verdenik sta si si skupaj ogledovala trening Bayerja iz Leverkusna. 
Tomaž Ranc

Novakovič: Oblak naj bo lider

Pražnje oblečeni Milivoje Novakovič: "Jaz sem penzionist, a če bodo hoteli, bom ostal v fuzbalu." 
Tomaž Ranc
Vojislav Simeunović in Radenko Mijatović na novoletnem sprejemu NZS 
Tomaž Ranc

Verdenik s Kavčičem pri Bayerju

Radenko Mijatović, predsednik NZS in Tomaž Kavčič, selektor A reprezentance imata visoke cilje. 
Tomaž Ranc

Kavčič: Vcepiti zmagovalno miselnost

Slovenska nogometna legenda Marko Elsner (levo): "V plus nam gre novi sistem glede kvalifikacij, naša reprezentanca je s pomladitvijo, ki je bila že delno narejena, dobra, talenta imamo ogromno. " 
Tomaž Ranc
Franci Rupret (desno) prvi predsednik komisije za mali nogomet pri NZS ob Urški Končar, NZS in Miru Cerarju starejšem: "Futsal Euro je priznanje zvezi in nam začetnikom malega nogometa v Sloveniji."
Tomaž Ranc

Prihaja Futsal Euro

Ta hip pa je na zvezi največ pozornosti usmerjeno v organizacijo UEFA Futsal Euro, ki se v Ljubljani prične konec januarja. Franci Rupret, nekdanji zvezni nogometni sodnik in prvi predsednik leta 1984 ustanovljene komisije za mali nogomet pri Nogometni zvezi Slovenije pravi, da je organizacija dogodka "priznanje zvezi, pa tudi nam, ki smo pred 20 in več leti začeli organiziranjem malega nogometa". Čarovniki kot Ricardinho obetajo spektakle? "Drži. Panoga je vzponu, na žalost ima Slovenija težke nasprotnike, vsaka zmaga bo velik uspeh."
Nogometni družini nikakor ne bo dolgčas, tudi vstopnice za Euro gredo menda dobro v prodajo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta