Garažna vrata po meri jeklenega konjička in uporabnika

Sanja Verovnik Sanja Verovnik
20.12.2020 19:25

Je tudi pri vas čas za menjavo garažnih vrat? Kakšna izbrati, če ob nakupu novega avtomobila garaža postane čez noč premajhna?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hörmann Slovenija

Sodobni avtomobili so udobnejši, prostornejši, širši in daljši od predhodnikov. Zato ob nakupu novega garaža morda postane premajhna. Enako se zgodi, ko se staremu avtomobilu pridruži še eden, pa pri gradnji garaže tega nismo predvidevali. Kaj storiti v takih situacijah? Ena izmed rešitev je vsekakor preureditev ali rekonstrukcija garaže. Pri tem pa potrebujemo tudi nova garažna vrata. Sodobna vrata so večja, energetsko učinkovita in tudi estetsko dovršena, saj se podajo arhitekturi objekta. Skratka, so po meri jeklenega konjička pa tudi uporabnika.

Natančnost pri izvedbi izmere

Kaj torej storiti, ko ugotovimo, da bo garaža potrebovala širša vrata za večji avto ali pa jo bo treba tudi sicer razširiti z gradbenim posegom. Z vprašanjem smo se obrnili na podjetje Hörmann Slovenija, kjer so nam strokovnjaki pojasnili, da je za to, da se bodo garažna vrata prilegala garažni odprtini, pomembna natančnost pri izvedbi izmere: "V mnogih primerih je treba upoštevati neravna tla ali pa morda višina garažnega stropa ni ustrezna, da bi lahko brez težav vgradili nova vrata. Starejše garaže imajo pogosto posebne mere, ki jih je treba upoštevati, in zahtevajo nestandardne rešitve."

Ali je mogoče v celoti popraviti in obnoviti poplavljena garažna vrata, je odvisno od obsega poškodbe.
Hörmann Slovenija

Redno vzdrževanje podaljšuje obstojnost vrat

Ob nakupu garažnih vrat si marsikdo zastavi vprašanje, kakšna izbrati, če želimo večjo energetsko učinkovitost stavbe. V podjetju Hörmann Slovenija pojasnijo, da so odgovor na to vprašanje sekcijska garažna vrata, ki omogočajo toplotno izolacijo in se ponašajo z energijsko varčnostjo in debelino 67 mm. Takšna vrata po besedah sogovornikov zboljšajo izolativnost notranjega prostora do 15 odstotkov. Sicer pa so sekcijska garažna vrata, pravijo pri Hörmann Slovenija, tudi najbolj priljubljena in zanesljiva. Hkrati pa opozorijo, da imajo vsaka garažna vrata svoje prednosti, če so kakovostna, zato je zelo pomembno, da se uporabnik obrne na izkušenega prodajalca oziroma proizvajalca.

Izbiramo lahko ne samo med različnimi materiali in barvami, temveč tudi med različnimi velikostmi vrat in načini zapiranja.
Hörmann Slovenija


Poleg lepega videza vrat in kakovosti materialov, iz katerih so izdelana, je velikega pomena tudi njihovo zanesljivo delovanje, še opozorijo v podjetju Hörmann Slovenija: "Zagotovilo za dolgotrajno nemoteno delovanje so skrbno izvedeni vzdrževalni pregledi, s katerimi preverimo stanje opreme v obratovanju in to primerjamo s predpisanimi standardi. Z rednimi vzdrževalnimi pregledi pa podaljšamo obstojnost, preprečimo večje okvare in povečamo varnost uporabe garažnih vrat."

Hörmann Slovenija
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta