(INTERVJU) Alfi Nipič: Nekoč so Mariboru pravili slovenski Liverpool in zmerom smo imeli veliko raznolikih izvajalcev

Helena Ponudič Helena Ponudič
31.08.2020 02:00

Od leta 1982 je bil Alfi Nipič zmerom gost na Večerovih piknikih in pravi, da bi bilo dobro vztrajati pri izvorni obliki. Letošnji piknik zaradi koronavirusa žal odpade.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prihodnje bo 60 let, kar profesionalno poje. 
Andrej Petelinšek

Večer praznuje 50-letnico piknikov, Alfi Nipič bo prihodnje leto proslavil 60-letnico profesionalnega ukvarjanja z glasbo. "Nekoč je bilo drugače, kar se je videlo tudi skozi prireditve, kot so bili Večerovi pikniki, bili so nekakšno zrcalo časa, ena največjih glasbenih prireditev v Sloveniji, domači ljudje smo prišli skupaj, v veliki meri smo Mariborčani peli Mariborčanom in oni so nas podpirali. Včasih je bilo slabo vreme, a smo glasbeniki kljub temu nastopali, občinstvo je bilo še bolj veselo. Tradicijo bi bilo treba vzdrževati. Govorim o zgodovini posameznega območja, in če se določene stvari pozabijo, ukinejo ali zavržejo, bomo čez čas spoznali, da je škoda neprecenljiva."
Kaj je bila posebnost Večerovih piknikov?
"Bila je največja prireditev v letu, na kateri so nastopali najboljši domači glasbeniki. Zato so bili tako popularni in zato se je začela širiti beseda o njih po vsej Sloveniji. Zanimive so bile tudi dobro izkoriščene lokacije."
Leta 1992 je bil izjemen piknik v Jarenini. Kako se ga spominjate?
"Spominjam se Večerovega novinarja in urednika Srečka Niedorferja, ki je resnično znal izbrati kakovostne domače glasbenike. Tak program je pritegnil ljudi iz vse Slovenije, ni manjkalo niti drugih estradnikov in političnih osebnosti, ki so se prišli zabavat."

Alfi Nipič na prvem Večerovem pikniku pri čolnarnah Sidro in Galeb leta 1982
Danilo Cvetnič
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.