Jan Golja: Od nekdaj mi je samoumevno, da je treba ljudem pomagati

Eva Košak
16.02.2018 06:42
Sedemintridesetletnik iz Ankarana od nekdaj išče zgodbe, ki bi ga navdihnile. Najprej je to enajst let počel kot novinar oddaje Svet na Kanalu A, pozneje pa je ljudem prisluhnil tako, da je z dobrodelnim tekom Mali koraki pričel pomagati socialno in drugače ogroženim otrokom po Sloveniji.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jan Golja
Osebni arhiv
Trenutno pripravljate novo sezono oddaje Štartaj, Slovenija. Kako je z idejami, ki jih imajo ljudje za nov produkt? Predstavljam si, da je včasih nezdružljivo, da ima človek z idejami še podjetniško žilico. Kako to združiti?
Tudi sami se strinjate, da gre veliko ljudi v samostojno podjetništvo, ker so nezadovoljni s stanjem v državi, s pomanjkanjem zaposlitev. Ampak vsi pač ne morejo biti uspešni podjetniki.
Iz oddaje pa tudi iz vašega dela v informativni oddaji Svet na Kanalu A, vse do dobrodelnega teka Mali koraki in knjige Slovenci v dnevnih sobah sklepamo, da se radi ukvarjate z osebnimi, življenjskimi zgodbami ljudi.
Ste pri ustvarjanju knjige Slovenci v dnevnih sobah kdaj dobili občutek, da so se razgovorili ljudje, ki dotlej morda še niso dobili priložnosti, da bi pripovedovali o svojem življenju?
Ljudem je lahko navdih tudi vaša dobrodelna dejavnost z akcijo Mali koraki, kjer s tekom zbirate sredstva za socialno ogrožene oziroma otroke s posebnimi potrebami.
Dobrodelni projekti jih na to opomnijo. Imate morda tudi sami izkušnjo stiske, da se ukvarjate s temi rečmi, ljudem skušate pomagati?
Povejte še vi. Smo Slovenci res tako zavistni, nevoščljivi in ozkogledi, kot si pripisujemo? Bolj kot kje drugje?
Kaj pa razvpiti slabi odnosi s sosedi?
Cel intervju lahko preberete v novi številki revije STOP.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta