Kako, prosim? Indiana Jones bo po novem ženska

Gregor Grosman Gregor Grosman
09.04.2018 14:24

Režiser Steven Spielberg pravi, da bo Harrison Ford v novem Indiana Jonesu zaigral zadnjič, v prihodnosti pa razmišlja, da bi lahko lik igrala tudi ženska.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Harrison Ford kot arheolog Indiana Jones.
Neznan

Tudi v petem nadaljevanju priljubljenega filma Indiana Jones bo arheologa ponovno igral Harrison Ford, film pa zaenkrat še nima imena. Nastaja pod delovnim naslovom Indiana Jones 5, napovedali so ga leta 2016, v kinematografe pa naj bi prišel leta 2020, to je 12 let po zadnji različici: Indiana Jones in kraljestvo kristalne lobanje. 
Režier Steven Spielberg je za The Sun povedal, da je prepričan, da se bo Ford po tem filmu umaknil, enako trdno pa je prepričan, da se bo franšiza v prihodnosti nadaljevala. Scenarist David Koepp je že pred časom razkril, da bo tudi tokrat pustolovec iskal dragocene artefakte, potrjeno pa je že tudi, da bodo za Jonesovega sina Mutta, ki ga je leta 2008 igral Shia LaBeouf, poiskali drugo zasedbo. 
Čeprav je za mnoge oboževalce bilo Kraljestvo kristalne lobanje razočaranje, je film v blagajne priigral 786 milijonov dolarjev, vsi štirje dosedanji filmi pa skupno preko 2 milijardi dolarjev. Ford je že pred časom povedal, da se bo ponovno lotil vloge, saj ga ta zelo veseli: "Veselim se priložnosti, da lahko s Stevenom ponovno upodobiva lik, ki je tolikim prinesel užitek." Je pa režiser dodal, da je sedaj čas, da lik spremeni obliko. "To bi lahko pomenilo tudi žensko v glavni vlogi. Seveda bi morali spremeniti ime iz Jones v Joan, a s tem ne bi bilo prav nič narobe." 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta