Kandidata politike brez podpore skupščine Gen-I

Timotej Milanov Timotej Milanov
09.11.2021 15:39

Državni Gen energiji zaenkrat kljub obveznemu navodilu nadzornikov ni uspelo zamenjati predsednika uprave Gen-I Roberta Goloba.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Vladajoča politika si kljub dobrim poslovnim rezultatom prizadeva za menjavo Roberta Goloba na čelu Gen-I. 

Robert Balen

Kandidata državnega podjetja Gen energija za predsednika in člana uprave Gen-I nista dobila podpore na današnji skupščini te družbe. Kot smo že poročali, so na ponedeljkovi seji nadzornega sveta Gen energije, ki ima polovični lastniški delež v Gen-I, nadzorniki zavrnili predlog predsednika uprave Martina Novšaka, da bi uprava Gen-I pod vodstvom Roberta Goloba družbo vodila še en mandat.

"Proti so glasovali vsi nadzorniki, imenovani po kvotah vladajoče koalicije," so sporočili iz Gen-I po današnji skupščini, na kateri pa niso potrdili Jureta Sokliča in Davorina Dimiča za predsednika oziroma člana uprave Gen-I. Omenjena kandidata je predlagala Gen energija na podlagi obveznega navodila svojih nadzornikov. "Glede na to, da predloga imen za novo poslovodstvo nista bila predhodno usklajena, niti se skupščina z njima ali z njuno vizijo razvoja podjetja ni uspela seznaniti, kandidata nista prejela podpore. Pri izbiri poslovodstva tako velike družbe kot je Gen-I, ki zaposluje več kot 500 sodelavcev in bo letos preseglo tri milijarde evrov prihodkov, je ustrezna skrbnost in transparentnost postopkov še posebej pomembna. Zato so se družbeniki odločili, da postopek usklajevanja uprave za nov mandat ponovijo. Trenutna uprava družbe GEN-I ima mandat le do 17. novembra 2021, zato se je do te problematike opredelil tudi svet delavcev, ki izraža zaskrbljenost z upravljanjem družbe s strani družbenikov in zahteva, da mu družbeniki omogočijo aktivno sodelovanje pri upravljanju družbe v okviru zakonskih pristojnosti," so še zapisali v Gen-I. 

Več o ozadju načrtovanih kadrovskih menjav v jutrišnji tiskani izdaji Večera. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.