Kdo je ženska, ki je umrla med vdorom v poslopje ameriškega kongresa?

M.R.
07.01.2021 13:30
Ameriški mediji so objavili identiteto ženske, ki je bila včeraj ustreljena med poskusom vdora v dvorano kongresa. Gre za 35-letno Ashlee Babbitt, veteranko ameriških zračnih sil iz San Diega, poroča New York Post.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Pred vdorom privržencev odhajajočega predsednika Donalda Trumpa v poslopje kongresa je na Twitterju zapisala, da jih ne bo nič ustavilo in da prihaja nevihta. Bila je poročena, v ameriških zračnih silah pa je bila zaposlena 14 let. Pripadala je tudi gibanju teorije zarote QAnon, ki podpira Trumpa. 

"V šoku sem. Nihče iz Washingtona tega ni sporočil mojemu sinu, izvedeli smo po televiziji," je povedala mati moža ubite Babbittove, Robit Babbitt

Nekaj ur preden so Trumpovi privrženci vdrli v kongres, je Babbittova na Twitterju tudi sestavila seznam stvari, ki jih je treba storiti pred začetkom zasedanja kongresa. Ta je vključeval odstop podpredsednika Mikea Pencea in vložitev obtožnice proti njemu zaradi izdaje. Pence namreč včeraj ni želel enostransko zavrniti potrditve elektroskih glasov, zaradi česar ga je Trump na Twitterju označil za izdajalca.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta